Бившият британски премиер Борис Джонсън е получил около 315 000

...
Бившият британски премиер Борис Джонсън е получил около 315 000
Коментари Харесай

Борис Джонсън е получил 315 000 евро за 30-минутна лекция в САЩ

Бившият английски министър председател Борис Джонсън е получил към 315 000 евро за лекция, която е изнесъл през октомври в Съединени американски щати пред застрахователи, сочат данни от регистъра, в който английските депутати би трябвало да заявяват приходите си, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Актуализираната версия на този указател, оповестена през днешния ден, разкрива, че Борис Джонсън е получил тъкмо 276 130 английски лири (314 830 евро) за тази половинчасова лекция пред Съвета на застрахователните сътрудници и брокери в Колорадо Спрингс, последвана от 45-минутна полемика.

Британските вестници още през октомври бяха озадачени от тази високоплатена лекция, само че тогава оповестиха за заплащане от 150 000 $, по-малко от половината от това, което някогашният министър председател фактически е получил.

Борис Джонсън е показал в регистъра, че е работил общо 8,5 часа, което се равнява на почасово заплащане от 32 500 английски лири (37 000 евро). За него и двама души от екипа му са били обезпечени превоз и настаняване.

Борис Джонсън е изнесъл лекцията малко повече от месец откакто напусна " Даунинг стрийт " 10, неодобрен от държавното управление си, изтощено от кавги и неистини, и единствено дни преди да се опита да реализира грандиозно завръщане на мястото на Лиз Тръс, която подаде оставка на 20 октомври, напомня Агенция Франс Прес. В последна сметка Джонсън се отхвърли и Риши Сунак стана министър-председател.

Регистърът на финансовите ползи на членовете на Народното събрание дава информация за финансовите хонорари на депутатите и за всевъзможни облаги, които получават и които могат да се сметнат като влияещи върху дейностите им като парламентаристи.

Борис Джонсън, който би трябвало да попълня този указател, защото към момента е народен представител, е получил също сума, равностойна на 11 559 английски лири (13 180 евро) от медийния магнат Рупърт Мърдок за разноски за превоз и настаняване за среща в щата Монтана в Съединени американски щати, където Мърдок има ранчо.

От регистъра също по този начин се открива, че някогашният министър председател е бил настанен със фамилията си за няколко дни през октомври на прехрана на лорд Антъни Бамфорд, предприемач и последовател на Брекзит, който отчасти финансира сватбения банкет на Борис и Кари Джонсън в нейното имение на село през юли.

Летище " Гетуик " в Лондон предложи на двойката и двете им дребни деца своята ВИП зона на два пъти през октомври за сума от 3168 английски лири (3616 евро). Такъв беше казусът на 22 октомври, когато Борис Джонсън се прибра от почивката си в Доминиканската република, с цел да се кандидатира за министър председател.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР