Бившият британски министър на здравеопазването Мат Ханкок е планирал да

...
Бившият британски министър на здравеопазването Мат Ханкок е планирал да
Коментари Харесай

Ексбританският министър Ханкок планирал сериозно да уплаши населението с Covid-19 през пандемията

Бившият английски министър на опазването на здравето Мат Ханкок е възнамерявал да " уплаши съществено популацията " с Covid-19 по време на пандемията, излиза наяве от изтеклото наличие на неговата преписка с други министри и чиновници.

Скандалът към Мат Ханкок с изтеклата информация от негови 100 000 имейла продължава да се разраства.

" Сънди телеграф " разкрива нова информация за това по какъв начин Ханкок е обсъждал по кое време да бъде оповестено съществуването на новия вид " Кент " на ковид, тъй че да се подсигурява, че хората ще съблюдават разпоредбите на локдауна. В замяна на реплики със секретаря на кабинета Саймън Кейс те стигат до умозаключение, че факторът " страх/вина " е извънредно значим за посланията на държавното управление към жителите.

На 13 декември 2020 година - пет дни преди държавното управление да отстрани проектите за облекчение на разпоредбите за Коледа, Ханкок разисква " раздухването ", както се показва, на новия вид със здравен консултант. На думите на съветника, че вместо да се подават прекалено много сигнали авансово може би е по-добре напряко да се разгласи новия вариант, някогашният здравен министър дава отговор: " Нека да уплашим всички до гибел " . Ханкок афишира новия вид на идващия ден.

Кореспонденцията на Ханкок бе предадена на вестник " Телеграф " от журналистката Изабел Оутшот, която му оказа помощ да напише книга за пандемията, само че е неприкрит критик на локдауните. Оутшот съобщи, че е решила да наруши съглашението за неразпространение на информация, тъй като счита, че това е в полза на обществото.

Ханкок подлага на критика дейностите й с аргумента, че се разгласяват " едностранчиво и предубедено единствено известия в услуга на акцията против локдауните ".

От кореспонденцията по-рано стана ясно също, че Ханкок е заобиколил министъра на образованието при решението за затваряне на учебните заведения през декември 2020 година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР