Бившият британски министър на транспорта Грант Шапс бе назначен днес

...
Бившият британски министър на транспорта Грант Шапс бе назначен днес
Коментари Харесай

Вътрешният министър на Великобритания хвърли оставка, Грант Шапс бе назначен на поста

Бившият английски министър на превоза Грант Шапс бе назначен през днешния ден за вътрешен министър, откакто Сюела Брейвърман подаде оставка от поста, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на информация от " Даунинг стрийт " 10.

Назначаването на 54-годишния Шапс за вътрешен министър е сигнал за подаване на ръка от министър-председателката Лиз Тръс към други фракции в Консервативната партия, като се вземе поради, че той поддържа нейния противник Риши Сунак в конкуренцията за установяване на новия водач на ръководещата групировка на мястото на Борис Джонсън.

Шапс стана министър на превоза по времето на Джонсън, напомня Франс прес. Той взе за малко присъединяване в битката за установяване на неговия правоприемник на премиерския пост, само че бързо се отхвърли от конкуренцията и поддържа някогашния финансов министър Сунак.

Премиер стана Лиз Тръс, която не го включи в кабинета. Сега обаче той става министър на мястото на Брейвърман.

Шапс, който гласоподава против Брекзит, се употребява с репутацията на човек с положителни информационни качества, отбелязва Франс прес.

Сюела Брейвърман съобщи, че се отдръпва, защото е нарушила разпоредбите, като е изпратила формален документ от персоналния си имейл адрес. В писмото, с което подава оставката си, Брейвърман обаче акцентира, че е обхваната от " безпокойствие по отношение на посоката на това държавно управление " и че " работата на държавното управление зависи от това хората да носят отговорност за грешките си ".

Предполага се, че думите ѝ са не изключително завоалирана подигравка, ориентирана против Лиз Тръс, отбелязва Асошиейтед прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР