Бившият британски министър на финансите Риши Сунак внимаваше днес да

...
Бившият британски министър на финансите Риши Сунак внимаваше днес да
Коментари Харесай

Риши Сунак не отправи критики към Борис Джонсън на старта на кампанията си за премиер на Великобритания

Бившият английски министър на финансите Риши Сунак внимаваше през днешния ден да не подлага на критика някогашния си началник Борис Джонсън при старта на акцията си да го наследи на " Даунинг стрийт ", съобщи Франс прес.

" Борис Джонсън е един от най-забележителните хора, които съм срещал, и каквото и да споделят някои коментатори, в дълбоката му същина има нещо положително ", съобщи някогашният финансов министър.

Миналата седмица 42-годишният Сунак подаде оставка с гръм и тропот от държавното управление на Джонсън, увличайки със себе си към 60 други членове на изпълнителната власт и в последна сметка провокира оставката на министър-председателя.

Сега Сунак е измежду 10-те претенденти, които оповестиха, че желаят да наследят Джонсън, откакто 11-ият през днешния ден се отдръпна.

Наистина ли не бях склонен с Борис Джонсън? Да, и по тази причина подадох оставка, съобщи Сунак, отказвайки обаче " да демонизира Борис, да преувеличава грешките му и да отхвърля напъните му ".

Сунак, любимецът да стане идващия английски министър председател, даде начало на днешната си акция за поста с заричане " за почтеност " в една все по-люта и създаваща разделяне борба за мястото на Джонсън.

Новият водач ще би трябвало да се оправи с куп задания и спадаща поддръжка в публичното мнение, отбелязва организацията. Британската стопанска система страда от стремително растяща инфлация, висок дълг и невисок напредък, а хората се оправят с най-силното стягане на финансите им от десетилетия, всичко това на фона на енергийна рецесия, изострена от войната в Украйна, поради която цените на горивата скочиха.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР