Бившият бразилски президент Лула да Силва, който завършва предизборната си

...
Бившият бразилски президент Лула да Силва, който завършва предизборната си
Коментари Харесай

Стрелба по кортежа на най-популярния кандидат за президент в Бразилия

Бившият бразилски президент Лула да Силва, който приключва предизборната си акция в южната част на страната за президентските избори през октомври, заяви, че е имало пукотевица по автомобил от групата транспортни средства на кортежа му. За благополучие няма потърпевши хора, съобщи БГНЕС.
В момента, когато се е случил случаят, Да Силва не е бил в транспортните средства. Там са се намирали негови посетители и публицисти, оповестява ABC. Не е ясно обаче какво сигурно се е случило, тъй като има спорна информация. От щаба на Да Силва споделят, че е стреляно най-малко три пъти, до момента в който Бразилската работническа партия споделя на уеб страницата си, че в един микробус има две дупки от патрони, а на различен е счупено стъкло.
Според сенатора Линдберг Фариас от Бразилската работническа партия, е имало офанзива " от фашистки групи, които към този момент хвърляха яйца и камъни. А през днешния ден те стреляха по една от колите ". Сенаторът заяви това посредством Twitter.
Лула да Силва, президент от 2003 до 2010 година, е отпред в социологическите изследвания за идните избори. Това е реалност, въпреки той да беше разследван и съден за корупция - поради аферата " Petrobras ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР