Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва, смятан за

...
Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва, смятан за
Коментари Харесай

Бившият бразилски президент Лула да Силва се ожени


Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва, считан за любимец на идните през октомври президентски избори в страната, се ожени на гала с политически привкус, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Седемдесет и шест годишният политик от левицата, който към този момент бе държавен глава сред 2003 и 2010 година, изпреварва в изследванията на публичното мнение настоящия президент на Бразилия - десния популист Жаир Болсонаро. Той се ожени през вчерашния ден за 55-годишната социоложка Росанжела Силва в наличието на 150 посетители, които пяха остарели и нови песни от предизборните му акции.

Това е трети брак за Лула, както го назовават бразилците. Двете му предходни съпруги са умряли.   

Връзката сред Лула и новата му жена, наричана Жанжа, стартира през 2017 година, когато той излежаваше присъди, които по-късно бяха анулирани от бразилския Върховен съд. Бившият президент отхвърля обвиняванията против себе си и твърди, че е бил наказан по политически аргументи.

" Реших още веднъж да се оженя, тъй като имам вяра, че Бразилия може да бъде поправена ", сподели Лула на католическата брачна гала. " Мъж на 76 години, който е влюбен като мен и желае да се ожени, може да желае единствено положителното на тази страна ", добави той.

До през вчерашния ден следобяд мястото на сватбата в Сао Пауло бе защитавано в загадка заради опасения от митинги на поддръжници на Болсонаро, каквито бяха провеждани на други събития с присъединяване на Лула.

Сред гостите бяха политици, остарели другари на двойката и хора на изкуството, в това число и носителят на премия " Грами " Жилберто Жил. Те бяха изпращани със сувенири с надпис " O Amor Venceu " ( " Любовта победи " ).

Лула дефинира кандидат-президентската конкуренция като битка сред любовта и омразата, която свързва в речите си с Болсонаро, отбелязва АП. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР