Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва от Партията

...
Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва от Партията
Коментари Харесай

Бивш бразилски президент ще се кандидатира отново за водещия пост в страната

Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва от Партията на трудещите се (ПТ) публично разгласи, че ще се кандидатира на президентските избори на 2 октомври, съобщи NOVA, базирайки се на ДПА.

" Искаме да обединим всички демократи, с цел да се противопоставим на тоталитарната опасност ", сподели някогашният президент от левицата, представен от ТАСС.

Събитие в град Сао Пауло събра на едно място политически водачи и последователи за публично основаване на коалиция, ръководена от Лула, който ще има за подгласник в акцията Жералдо Алкмин от Бразилската социалистическа партия (БСП).

Той заемаше президентския пост сред 2003 и 2010 година, изваждайки милиони хора от последна беднотия със обществените си стратегии. По време на мандата му Бразилия реализира обилни стопански триумфи. Неговото ръководство обаче бе белязано от корупция, която процъфтяваше.

През 2018 година Лула беше наказан на 12 години затвор за корупция и пране на пари и не съумя да се кандидатира на предходните избори против сегашния десен президент Жаир Болсонаро. Присъдата обаче беше преразгледана предходната година от Върховния съд и политическите права на Лула бяха възобновени.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР