Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва бе осъден

...
Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва бе осъден
Коментари Харесай

9 години затвор за бившият бразилски президен

Бившият бразилски президент Луиз Инасио Лула да Силва бе наказан на девет и половина години затвор за корупция и пране на пари, съобщи ТАСС, като се базира на телевизия " Глобо ". Това не значи, че Лула ще бъде изпратен скоро в пандиза. Съгласно бразилското законодателство наказаният остава на независимост, до момента в който трае обжалването на неговата присъда, отбелязва ТАСС, представени от ДАРИК.
 
Лула бе наказан на първа инстанция. Разглеждането на предстоящото обжалване на присъдата може да отнеме няколко месеца. рез септември на някогашния бразилски президент бяха повдигнати обвинявания в корупция и пране на пари. Следователите стигнаха до заключението, че Лула е същинският притежател на триетажна първокласна къща в курорт. Той получил парцела от строителната компания О А Еси (OAS) в сходство с огромната корупционна скица, обвързвана с държавната петролна компания Петробраз (Petrobras).
 
Лула бе приет за отговорен и по обвинявания в изпиране на над 3,7 милиона реала (1,1 милиона $ все още на осъществяването на хипотетичното престъпление).
Към този миг някогашният президент на Бразилия в интервала 2003-2010 година е обвиняем по още четири каузи за корупция. Ако бъде приет за отговорен на втора инстанция по който и да било този процеси, той ще загуби правото да се кандидатира за изборни служба.Лула отхвърля да е отговорен и твърди, че е жертва на политическо гонене.

По-рано той изрази желание да се кандидатира още веднъж за президент на Бразилия следващата година, ако правосъдните процеси не му попречат.
 
Според изследвания на публичното мнение левичарят Лула, който се радва на висока известност в страната, изключително измежду по-ниските пластове от популацията, би получил най-вече гласове на идващите президентски избори.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР