Бившият бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва запазва убедителна

...
Бившият бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва запазва убедителна
Коментари Харесай

Лула да Силва води все по-убедително пред Болсонару за изборите в Бразилия

Бившият бразилски президент Луис Инасио Лула да Силва резервира безапелационна преднина пред сегашния държавен глава Жаир Болсонару за изборите през октомври. Това демонстрират резултатите от ново изследване на публичното мнение, представени от " Ройтерс ".

Лула събира 46% поддръжка от гласоподавателите на първи тур, което е преднина от 16% пред крайнодесния си противник. Болсонару пък е с два пункта по-малко спрямо най-хубавото си показване през април.

В предстоящ балотаж сред двамата Лула ще усили преимуществото си до 22% и би спечелил изборите с 54% против 32% за Болсонару, сочи изследването Genial/Quaest.
 Лула да Силва към момента води пред Болсонару в Бразилия
Лула да Силва към момента води пред Болсонару в Бразилия

Но доверието за сегашния президент нараства

Други скорошни проучвания демонстрират, че Лула поддържа солидна преднина на първи тур и печели лесна победа на балотажа - с цели 25% съгласно изследването May Datafolha.

Анализаторите настояват, че разпитът на Болсонару по отношение на електронната система за гласоподаване на Бразилия и конфликтите с Върховния съд и Върховния изборен арбитражен съд може да му костват гласовете на умерено настроените бразилци.

Въпреки че преднината на Лула против Болсонару леко понижа в някои изследвания през май, той съумя бързо да си възвърне поддръжката на гласоподавателите.

Проучването на Genial/Quaest сподели и че отрицателното мнение за държавното управление на Болсонару е 47% по отношение на 46% месец по-рано . Тези, които виждат държавното управление в позитивна светлина, пък остават 25%.
 Лула да Силва образува 7-партийна коалиция против Болсонару
Лула да Силва образува 7-партийна коалиция против Болсонару

Изборите ще се проведат през октомври и той към момента е любимец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР