Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро се яви в централата на

...
Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро се яви в централата на
Коментари Харесай

Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро даде показания по скандала с подарените бижута

Бившият бразилски президент Жаир Болсонаро се яви в централата на бразилската полиция в бразилската столица, с цел да даде показания в следствието към бижутата и подаръците, които той е получил от краля на Саудитска Арабия през 2021 година, до момента в който беше на президентския пост. Сред подаръците има и такива, дадени на брачната половинка на Болсонаро, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Разпитът, извършен през вчерашния ден, траял три часа, показва Франс прес.

Един от комплектите бижута, подарен от Рияд на брачната половинка на Болсонаро - Мишел Болсонаро, и оценен на стойност от към 3,26 милиона $, беше иззет от митнически чиновници, разкрили го в раницата на помощник на Болсонаро на връщане от Саудитска Арабия. Според локални медии няколко чиновници от тогавашната администрация на Болсонаро са се пробвали безрезултатно да получат назад иззетия на интернационалното летище в Сао Пауло комплект бижута.

Болсонаро върна два други подаръка, откакто бразилски съд разпореди той да го направи. В публикувано от отбраната на Болсонаро изказване се споделя, че предаването на подаръците демонстрира неговата подготвеност да се подчини на правосъдните решения и желанието му да съблюдава закона.

Друг подарък, получен от Обединените арабски емирства - пушка и револвер - също е бил предаден на полицията.

Болсонаро, който споделя, че не е направил нищо неправилно, като е приел скъпи блага, се завърна в Бразилия предходната седмица, откакто прекара повече от три месеца в Съединени американски щати в самоналожено заточение след несполучливия му опит да бъде избран отново за президент предходната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР