Бившият бразилски национал Дани Алвеш, който бе обвинен в изнасилване

...
Бившият бразилски национал Дани Алвеш, който бе обвинен в изнасилване
Коментари Харесай

Дани Алвеш плати гаранцията си от 1 млн. евро и ще бъде освободен от затвора

Бившият бразилски национал Дани Алвеш, който бе упрекнат в обезчестяване в Испания през февруари, е платил гаранцията си на стойност 1 млн. евро и може да напусне пандиза в очакване на решение за обжалването на присъдата му, разгласи съд в Испания.


„ Информираме ви, че депозитът от гаранцията на Даниел Алвеш е бил регистриран в сметките на 21-а секция на съда в Барселона “, се споделя в изказване.

Припомняме, че в края на февруари някогашната звезда на Барселона, Ювентус и ПСЖ бе наказан на 4 години и половина, откакто бе приет за отговорен по обвиняване в обезчестяване на млада жена във ВИП тоалетната на нощен клуб в Барселона в ранните часове на 31 декември, 2022.

По-малко от месец по-късно обаче бе решено, че бразилецът може да бъде освободен против 1 млн. евро, като една от аргументите за решението е, че той към този момент е излежал една четвърт от присъдата си, до момента в който тече делото. Допълнително изискване на съда бе Алвеш да съобщи испанския и бразилския си паспорт, да остане в Испания и да се явява в съда ежеседмично – три условия, които той в последна сметка е извършил. Очаква се по-късно през днешния ден той да бъде освободен от пандиза Брианс 2, намиращ се северозападно от Барселона, където е държан от ареста си през януари 2023 заради опасения, че може да напусне страната. Бразилия не екстрадира жители, които са наказани в други страни.

Решението на съда провокира остра реакция, като юристът на изнасилената от Алвеш жена съобщи, че това е „ правораздаване за богатите “. „ Много съм сюрпризирана и изцяло скандализирана. Това е правораздаване за богатите. Това е скандално, той може да откри един милион за секунди “, разяснява Естер Гарсия.

40-годишният Алвеш е един от най-декорираните играчи в историята на футбола. Той е шесткратен първенец на Испания с Барселона, като с каталунците е печелил още три пъти Шампионската лига, четири пъти Купата на Испания, четири пъти Суперкупата на страната, три пъти Суперкупата на Европа и три пъти Световното клубно състезание. Алвеш става първенец на Италия с Ювентус и повторен първенец на Франция с ПСЖ, а с Бразилия два пъти печели Копа Америка. Той има общо 43 трофея в кариерата си, като по този индикатор изостава само от Лионел Меси. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР