Бившият бранител на Аякс Амстердам Марио Мелхиот призова Ливърпул да

...
Бившият бранител на Аякс Амстердам Марио Мелхиот призова Ливърпул да
Коментари Харесай

Ексиграч на Аякс и Челси: Де Лихт трябва да отиде в Ливърпул

Бившият защитник на Аякс Амстердам Марио Мелхиот прикани Ливърпул да закупят настоящия бранител на холандския гранд Матайс де Лихт през лятото. Младият футболист е един от най-коментираните футболисти след запаметяващата се акция, която изведе Аякс до полуфиналите в Шампионската лига, а също по този начин и до върха в Ередивизие.

Медиите настояват, че испанският Барселона води в надпреварата за подписа на 19-годишния футболист, откакто „ лос кулес” към този момент си подсигури подписа на халфа на Аякс Френки де Йонг, само че и други европейски клубове са заинтригувани.

Мелхиот има вяра обаче, че холандският национал би трябвало да продължи кариерата си в Ливърпул, където да работи дружно с Юрген Клоп и Върджил ван Дайк, с цел да стане още по-класен футболист.

„ Сигурен съм, че хората в Ая кс ще създадат всичко по силите си, с цел да задържат както него, по този начин и другите конверитруеми футболисти. Все отново са наясно, че това ще е мъчно, с Де Лихт най –вече. Харесвам го като футболист, защото е доста умен”, разяснява Мелхиот пред TalkSPORT.

„ Помня го като по-малък допускаше доста, доста неточности, само че развиването му е единствено нагоре и неслучайно стигна до националния тим, а и играе с капитанската лента на Аякс”, разяснява някогашният краен защитник на британския Челси.

„ Смятам, че Ливърпул би трябвало да създадат атака за него, защото под управлението на Юрген Клоп, както и с Ван Дайк до него, то това ще бъде съвършеното място за него”, приключи Марио Мелхиот.

Де Лихт може да срещне Ливърпул на финала в тазгодишната акция в Шампионската лига, в случай че двата отбора завоюват своите полуфинали.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР