Бившият боксьор Иван Клинков се обърна на 180 градуса и

...
Бившият боксьор Иван Клинков се обърна на 180 градуса и
Коментари Харесай

Иван Боксьора се отметна от показанията си и обвини полицаите, че го манипулират

Бившият боксьор Иван Клинков се обърна на 180 градуса и съобщи, че в показанията му, дадени по време на следствието на двойното ликвидиране на Цветан и Божура Караджови да безусловно погрешни. Той бе свикан като очевидец по делото против някогашния служител на реда Венцислав Караджов, упрекнат в убийството на родителите си през май 2016 година. На тази дата телата на двамата пенсионери бяха открити в дома им на ул. " София " от тяхна съседка. Жената бе пронизана с пет патрона, мъжът - 3. По-късно като обвинен за жестокото закононарушение бе арестуван синът им Венцислав - чиновник на Икономическа полиция, оповестява " Трафик ".

Версията на обвиняването е, че на 15 май Каля Караджова откарва брачна половинка си на адреса на родителите му, прикрит в багажника на фамилния пикап. Оставя го и си потегля. Той прострелва възрастните хора, отървава се от оръжието и се прибира. Причината е дълготраен спор за парцел и извоювано дело от родителите на Караджов.

По време на следствието криминалистите се връщат обратно в предишното на Караджов, когато той е освободен от полицията, защото против него има сигнали че се занимава с противозаконна активност. Разпитаният по делото Клинков бил непосредствен с някогашния другар на Каля Караджова -Стоян Минчев. " Стоян имаше проститутки в Холандия и изпращаше извоюваните пари на Каля по автобусите. Тя ходеше до София да си ги взема. С Венци живееха в един блок и започнаха да пътуват дружно. После Стоян разбра, че имат връзка. Според мен това беше повода той да постави завършек на живота си - той беше доста самолюбив ". Това е декларирал Клинков при разпита си в полицията, а показанията му бяха прочетени в правосъдна зала.

Боксьора обаче съобщи, че не е казвал нищо сходно, а полицаие, които са го разпитвали са го манипулирали и са му поставили думи в устата, които той въобще не е казвал. " Това са свободни съчинения на проверяващия служител на реда Захари Клинков " сподели Иван, като посочи, че двамата не са родственици. Също по този начин мъжът разгласи пред съда, че е е бил " леко заплашван ".

Заради прочувствените си прояви в съда Боксьора отнесе и 200 лв. санкция. самият Караджов възрази против провеждания разпит, защото съобщи, че тези детайлности нямат нищо общо с актуалното дело. Съдебният състав обаче беше на друго мнение.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР