Бившият благоевградски полицай Георги Прегьов вчера по обяд бе обявен

...
Бившият благоевградски полицай Георги Прегьов вчера по обяд бе обявен
Коментари Харесай

Обявиха скандалния експолицай Прегьов за общодържавно издирване, а намерят ли го…

Бившият благоевградски служител на реда Георги Прегьов през вчерашния ден по обяд бе разгласен за общодържавно търсене с напътствие към органите на реда незабавно след определяне на местонахождението му да бъде задържан, защото съдът смени мярката му за неотклонение „ подписка “ със „ задържане под стража “, написа struma.bg.

Най-строгата мярка по отношение на Прегьов бе наложена на следващото съвещание на делото за машинация, което прокуратурата води против него. Причината бе, че някогашният служител на реда още веднъж не се яви в правосъдна зала, макар че наетият от него юрист Иван Тошев го предизвестил в диалог по Месинджър, че явяването му в съда е наложително. Тошев даже показа на правосъдния състав копие от диалога им с подсъдимия дружно с съобщение до съда, че към този момент не желае да съставлява Прегьов заради неуредени сред двамата финансови връзки.

От 5 съвещания до момента по делото против някогашния служител на реда това е четвъртото, от което той отсъства, а това прокуратурата и съдът одобриха като фрапантно неуважение на българското законодателство и причина той дефинитивно да се укрие от правораздаването. Още повече, че съгласно негови съседи в жк „ Запад “ Прегьов от дълго време е напуснал страната, което значи, че е нарушил досегашната си мярка „ подписка “, съгласно която всеки ден би трябвало да се подписва при някогашните си сътрудници в най-близкото до дома му РУП.

Съдът почете всички доводи на прокуратурата за налагане на най-строгата мярка против експолицая, който сега се води охранител в благоевградската компания „ Деос “. Магистратите одобриха още няколко писмени документа от обвиняването, измежду които информация от Министерство на вътрешните работи за налаганите санкции на Георги Прегьов по времето, когато работеше като служител на реда в ОД на Министерство на вътрешните работи – Благоевград. Приет беше и описът с имената на 3-ма очевидци, на които Прегьов заречен работа в Англия, с цел да бъдат разпитани от съда на идващото съвещание.

Припомняме, че някогашният служител на реда е обвиняем от предходната година по дело за машинация на гастарбайтери в Лондон – той ги зарибявал в интернет, против заричане за работа им вземал разнообразни суми – по 300-400 паунда на човек, карал ги в мизерно общежитие в Нюкей, след което се скривал.

В момента Георги Прегьов още веднъж е в Лондон. Не е ясно по кое време е напуснал страната, нито за какво Първо РУП не е уведомило съда, че е спрял да се разписва в осъществяване на правосъдното решение. Според прокуратурата телефонът му е изключен.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР