Бившият бизнесмен Георги Вълев от Велико Търново, който е осъден

...
Бившият бизнесмен Георги Вълев от Велико Търново, който е осъден
Коментари Харесай

Местят страховит бандит от Килърите в друг затвор, охраняват го като топ мафиот

Бившият предприемач Георги Вълев от Велико Търново, който е наказан до живот по мегаделото „ Килърите ” за обезпечение на две убийства, е изместен от Ловеч в пандиза в Плевен. „ Това е рутинна процедура, която се ползва от десетилетия във връзка с лица с тежки присъди и изключително на тези с до животни санкции. Освен Георги Вълев, същия ден са преместени още двама други пандизчии “, обявиха държавни обвинители, представени от Блиц.

``
реклама

Георги Вълев получи доживотна присъда за поръчитеството на убийството на великотърновския юрист Петър Лупов и на шуменския предприемач Румен Рачев. И двамата бяха убити през 2009 година През тази година пандизчията Георги Вълев заведе голям брой каузи против институции и обособени лица. Срещу тях наказаният на до живот е предявил обособени парични искове като претенциите му са най-вече за нарушение на човешките права.

За всяко от съвещанията, Вълев е конвоиран под засилена защита от полиция и жандармерия. Назначавани са му и служебни бранители и всички разходи по делата му са за сметка на българските данъкоплатци. „ За някои от делата му отказахме явяване персонално и пътешестване под ескорт до съответния град. Заради това съвещанията бяха извършени на място в ловешкия затвор “, прецизираха прокурори. Държавните обвинители не изключват версията за възможност от опит за бягство.

Преди няколко месеца дело за лишаване на добито от незаконна активност имущество на стойност 3,6 млн. лева от Георги Вълев приключи не в интерес на страната, а на пандизчията. Разглеждането на проблема трябваше да се състои в Окръжния съд във Велико Търново.

Оповестяването на открития развой стана в „ Държавен вестник “ още през март. Оказа се обаче, че делото е прекъснато, тъй като Комисията за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добито имущество /КПКОНПИ/,станала известна като „ Антикорупция “, не била завършила въпросната си инспекция в границите на законовия 10-месечен период.

От държавната комисия неотложно внесоха тъжба в Апелативния съд във Велико Търново срещу прекратяването на делото против някогашния предприемач Георги Вълев. Апелативната инстанция пък върна проблема на Окръжния съд за ново разглеждане. И до момента в който Темида протака отнемането на имуществото на Вълев, може да се допуска, че той даже и от пандиза разполага със стабилен финансов запас.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР