Бившият български посланик в Македония Александър Йорданов изрази притеснението си,

...
Бившият български посланик в Македония Александър Йорданов изрази притеснението си,
Коментари Харесай

С промяна на името на Македония ще пламнат вътрешни конфликти, смята Александър Йорданов

Бившият български дипломат в Македония Александър Йорданов изрази терзанието си, че възможна смяна на името на западната ни съседка ще докара до съществени вътрешни спорове. Той счита, че това ще стане без значение от името, за което ще се схванат спорещите страни.
" Не съм уверен, че смяната ще мине първо в Народното събрание на Република Македония, а тя би трябвало да мине там и че ще мине вероятно като смяна на Конституцията ", изясни Александър Йорданов. Той даже беше безапелационен, че не би трябвало да сме огромни оптимисти във връзка с разногласието сред Гърция и Македония за името.

" Аз постоянно съм бил песимист за намиране на това незнайно какво име, тъй като действителността е по-силна от думите. Тя е такава, че България няма проблем с името Македония. От нас се желае да не забравяме, че сме българи и да си пазиме нашата позиция към личната ни история ", сподели някогашният ни дипломат в Македония пред Bulgaria ON AIR.

Йорданов сподели, че най-коректният вид за име на страната, чиято столица е Скопие, е " Нова Македония ", с цел да няма географски понятия в името. Той добави още, че днешните политици се преценяват с доста други фактори.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР