Бившият български национал и в момента един от най-успешните футболни

...
Бившият български национал и в момента един от най-успешните футболни
Коментари Харесай

Лъчо Танев: Стоичков не е искал да обиди испанския народ

Бившият български национал и сега един от най-успешните футболни мениджъри Лъчезар Танев разяснява проблемите на Каталуния и обстановката към независимостта на региона. Той от 17 години живее в Барселона, само че призна, че в случай че Каталуния се отдели от Испания,  ще напусне и ще реалокира бизнеса си. Танев разяснява и изявлението на Христо Стоичков, което провокира много негативи за Камата. 

„ Каталуния е едно от местата с най-високо качество на живот. Каталунците желаят това, което създават, да остава тук. Всичко за независимостта е планувано. През учебни заведения и университети. Преди няколко месеца смениха шефа на полицията. Новият е пронационалист и остави учебните заведения отворени, с цел да се гласоподава “, разкри Танев пред „ Нова Телевизия “.

„ Банки, огромни компании, отнасяйки се отговорно към бизнеса си, за всеки случай смениха седалищата си, защото щеше да подлежат на законите на Каталуния, в случай че се беше случила самостоятелност. Като чете всеки ден, че има напрежение, че има митинги, човек си споделя: „ По-добре няма да вървя там. “, добави някогашният футболист.

„ Ако имаше самостоятелност, реализирано по някакъв метод, сигурно аз щях да се махна от Каталуния тъй като тя няма да е част от Европейския съюз. Това значи, че локалните играчи доста мъчно ще бъдат трансферирани в Европейски Съюз, защото ще бъдат със статут на чужденци. „ В националните шампионати могат да вземат участие единствено федерации, регистрирани на територията на Испания. При самостоятелност Каталунската футболна федерация няма да е записана в Испания “, призна българският екснационал.

„ Христо Стоичков е знак освен за клуба, само че и за Каталуния. Това е един от най-обичаните футболисти. Може да е направил едно по-емоционално изявление, само че е изразил своето мнение. Не е желал да наскърбява испанския народ “, разяснява Лъчезар Танев.
 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР