Бившият австрийски вицеканцлер Хайнц-Кристиян Щрахе беше оправдан днес по обвинение

...
Бившият австрийски вицеканцлер Хайнц-Кристиян Щрахе беше оправдан днес по обвинение
Коментари Харесай

Бивш австрийски вицеканцлер беше оправдан по дело за корупция

Бившият австрийски вицеканцлер Хайнц-Кристиян Щрахе беше оневинен през днешния ден по обвиняване в корупция, обвързвано с дарения за организация, близка до крайнодясната Австрийска партия на свободата, на която той беше водач, съобщи ДПА.

Съд във Виена постанови, че прокуратурата не е могла да потвърди по неоспорим метод своята теза. Щрахе беше упрекнат, че е оказал помощ на бизнес помощник да си обезпечи пост в корпоративен контролен съвет.

Съдията дефинира дейностите на предприемача като „ неуместни “, само че сподели, че не е могло да бъде потвърдено, че Щрахе е знаел за дарението. Бизнесменът, против който също бяха повдигнати обвинявания, беше оневинен.

Миналата година Щрахе получи 15-месечна задочна присъда за това, че е предложил да промени законодателството, с цел да помогне на притежателя на частна болница да си обезпечи публично финансиране. Той апелира и към момента се чака решение по случая.

Щрахе беше вицеканцлер в съдружното държавно управление на тогавашния канцлер Себастиан Курц сред 2017 и 2019 година Правителството падна от власт поради видеозапис, който наподобява показваше по какъв начин Щрахе предлага услуги на руснаци във вила на испанския остров Ибиса.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР