Бившият австрийски канцлер и лидер на управляващата Австрийска народна партия

...
Бившият австрийски канцлер и лидер на управляващата Австрийска народна партия
Коментари Харесай

Себастиан Курц: Оттеглям се от политиката

Бившият австрийски канцлер и водач на ръководещата Австрийска национална партия /АНП/ Себастиан Курц съобщи, че има желание да се отдръпна от политиката. 

Курц показва като причина за отдръпването си раждането на сина му преди няколко дни, което го е предиздвикало да премисли своето бъдеще.

" Кроненцайтунг " оповестява, че началник на АНП и началник на парламентарната група ще стане министърът на вътрешните работи Карл Нехамер. Според политическите наблюдаващи федерален канцлер ще остане Александър Шаленберг, само че към този момент се появиха спекулации, че в скоро време Карл Нехамер ще поеме и този пост. 

 

 

Разследването против някогашния канцлер и доближените му от АНП за икономически закононарушения и корупция, станало причина за отдръпването на Курц от канцлерския пост, е раздрусало доста доверието в съдружните сътрудници АНП и партията на " Зелените ".

По обяд се чака в декларация, директно излъчена по австрийските телевизия и радио, Себастиан Курц да заяви за излизане от политиката, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР