Бившият астронавт и американски сенатор Бил Нелсън е номиниран от

...
Бившият астронавт и американски сенатор Бил Нелсън е номиниран от
Коментари Харесай

Байдън номинира бивш астронавт за директор на НАСА |

Бившият астронавт и американски сенатор Бил Нелсън е номиниран от президента на Съединени американски щати Джо Байдън за идващ началник на НАСА, заяви Би Би Си.

78-годишният сегашен сенатор се счита за сдържан демократ и номинирането му от Байдън беше приветствано и от републиканците. Номинацията на Нелсън би трябвало да бъде доказана в Сената, преди да поеме поста.

Бившият астронавт заяви, че е чест за него да бъде определен за началник на американската галактическа организация, като добави, че " ще помогне на НАСА да продължи по пътя си към едно по-вълнуващо бъдеще ".

В изказване на Белия дом се споделя, че номинираният от доста години е " прочут като сенатор, консултиращ галактическата стратегия на нацията ". " Почти всяко парче от правното регламентиране на галактическата стратегия на Съединени американски щати е било съветвано с него ", се показва още от Белия дом. 

Републиканският сенатор от Флорида Марко Рубио сподели, че не може да се сети за някой по-добър да управлява НАСА.

В изказване Нелсън заяви, че " екипът на НАСА продължава да реализира на пръв взор невъзможното, до момента в който продължаваме да превземаме космоса ".

Американският сенатор беше движеща мощ зад галактическата стратегия за изстрелване на ракети на НАСА (SLS), която беше основана след ревизирането на американската галактическа стратегия на Барак Обама, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР