Бившият аржентински национал Гонсало Игуаин се сбогува емоционално с професионалния

...
Бившият аржентински национал Гонсало Игуаин се сбогува емоционално с професионалния
Коментари Харесай

Гонсало Игуаин окачи бутонките по емоционален начин

Бившият аржентински национал Гонсало Игуаин се сбогува прочувствено с професионалния футбол след отпадането на своя Интер Маями от плейофите в американската Мейджър лийг сокър.

34-годишният нападател, който има 75 мача за представителния отбор на Аржентина и съотборниците му от Интер Маями изгубиха с 0:3 от състава на Ню Йорк Сити.

Игуаин към този момент бе оповестил през предишния месец проектите си да завърши спортната си кариера и се разплака, напускайки терена. През години аржентинецът игра още за тимове като Реал Мадрид, Наполи и Ювентус.

" Чувствам, че това, което обичах най-вече като работи, завърши. Това бе половината ми живот, моята кариера, 17 и половина години ", съобщи Гонсало Игуаин. Той възнамерява да се занимава с проблемите на психологичното здраве.

" В съзнанието ми изникнаха мемоари от цялата ми кариера - това, което съм претърпял и работил. Затова в този момент напущам доста благополучен, тъй като съм дал всичко от себе си. Мечтата завърши, само че стартира нов живот ", добави Игуаин, представен от организация ДПА.

Шесткратният първенец в испанската Ла Лига и троент отличник в италианската Серия А подписа с клуба от Мейджър лийг сокър през септември 2020 година. През този интервал той означи 29 гола в 67 срещи.

" Гонсалу напуща по метода, по който би трябвало - с всички голове, което е осъществя и с щастието, с което игреше. Начинът, по който се отнесе към съотборниците си и помагаше на отбора е тъкмо този, който чаках. Мисля, че може да бъде извънредно горделив ", разяснява някогашният футболист на Манчестър Юнайтед и сегашен треньор на Интер Маями Фил Невил.

" Аз персонално се гордея, че бях негов треньор. Мисля, че и клубът се гордее, че го имаше в редиците си. Напуска в добър миг, оказа помощ ни доста да стигнем до плейофите и в този момент може да се любува на идващия стадий. Желаем му всичко най-хубаво, а той постоянно ще бъде добре пристигнал при нас ", приключи Невил.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР