Бившият американски вицепрезидент Джо Байдън потвърди, че няма да се

...
Бившият американски вицепрезидент Джо Байдън потвърди, че няма да се
Коментари Харесай

Джо Байдън: Няма да свидетелствам в Сената за импийчмънта срещу Тръмп

Бившият американски вицепрезидент Джо Байдън удостовери, че няма да се подчини на призовка на Сената да даде показания по делото за импийчмънт на президента Доналд Тръмп, заяви американският районен в. " Де Мойн реджистър " в щата Айова.

В началото на месеца Байдън - любимец за номинацията на демократите за президентските избори следващата година и основен противник на републиканеца Тръмп - съобщи, че няма да се подчини на възможна призовка от Сената и в изявление за вестника през вчерашния ден удостовери решението си. До момента той не е свикан, само че съдружниците на Тръмп лансираха тази концепция, осведоми Българска телеграфна агенция.

Байдън сподели, че в случай че свидетелства в Сената, това ще отклони вниманието от Тръмп и от обвиняванията против него. Бившият вицепрезидент означи, че даже Руди Джулиани, персоналния юрист на Тръмп и някогашен кмет на Ню Йорк, не го е обвинил, че прави нещо друго, с изключение на работата си. Байдън посочи, че всеки опит да бъде свикан по делото ще има съмнителни учредения и предвижда, че няма да се стигне до такава степен.

Байдън сподели, че даже да се яви непринудено да свидетелства за усмиряване на ситуацията, това ще сътвори медийна среда, която ще разреши на Тръмп да се измъкне от затрудненото състояние. Според него всичко, което Тръмп прави цялостен живот, е да отклонява вниманието от себе си.

Малко откакто Камарата на представителите в Конгреса гласоподава за импийчмънт на Тръмп, Байдън беше в щата Айова в границите на акцията си. Там той дефинира импийчмънта като " печален миг за страната " и акцентира, че е нужен президент, кадърен да я сплоти. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР