Бившият американски президент Доналд Тръмп спечели обжалването за спиране на

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп спечели обжалването за спиране на
Коментари Харесай

Тръмп спечели обжалването, няма да плаща гаранция от 174 млн долара

Бившият американски президент Доналд Тръмп завоюва обжалването за прекъсване на осъществяването на правосъдно решение за гражданска машинация на стойност 454 милиона $, в случай че внесе гаранция от 175 милиона $ в границите на 10 дни - победа за претендента за президент на Републиканската партия, която блокира управляващите в щата Ню Йорк да подхващат стъпки за конфискуване на активите му, предадха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Решението на щатския апелативен съд облекчава острия дефицит на парични средства, провокиран от възходящите правосъдни разноски на Тръмп. Разпоредбата забавя осъществяването на решение по дело за гражданска машинация, в което бе открито, че той е преувеличил благосъстоянието си, с цел да измами вложители и кредитори.

Тръмп съобщи, че ще се съобрази с решението на апелативния съд в Ню Йорк и ще внесе гаранцията си под формата на скъпи бумаги или пари в брой, с цел да извърши наредбата. " Не съм направил нищо неприятно ", написа той в обществените мрежи.

От кабинета на основния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс обявиха, че Тръмп " към момента е изправен пред отговорност за потресаващата си машинация ". По-рано Тръмп е казвал, че може да бъде заставен да продаде активи на извънредно ниски цени, с цел да събере средства, с които да внесе гаранцията по делото.

Тръмп имаше период до през днешния ден да заплати средствата, преди Джеймс да може да изиска от съда да запорира активите му, включително и скъпо недвижимо имущество.

Тръмп би трябвало да набере средства както за предизборната си акция, по този начин и разноските по правосъдните каузи - разноски, които евентуално ще набъбнат, защото му предстоят и четири наказателни процеса. Бившият президент пледира почтен по всички наказателни каузи и отхвърля да е правил каквито и да е било нарушаване по тях.

По гражданско дело в щата Ню Йорк Тръмп е упрекнат за това, че е раздул с машинация чистото си положение с милиарди долари, с цел да си обезпечи по-добри условия за заеми и застраховки. Той съобщи, че делото е политическа вендета от страна на Джеймс, която е демократка и която заведе гражданския иск през 2022 година

В тримесечен правосъден развой в Манхатън, в който не участваха правосъдни заседатели, арбитър Артър Енгорон откри, че Тръмп е взел участие в машинация, като е надценил парцели, в това число имението си Мар-а-Лаго във щата Флорида, жилището си в " Тръмп Тауър " в Манхатън, както и разнообразни офис здания и стадиони за голф. Съдебният развой се концентрира главно върху това какъв брой би трябвало да заплати Тръмп под формата на санкции, отбелязва Ройтерс.

На 8 март Тръмп внесе парична гаранция в размер на 91,6 милиона $ по друго дело за обжалване на присъдата за клюка на писателката Е. Джийн Карол на стойност 83,3 млн. $, подбудена от това, че някогашният президент я нарекъл лъжкиня, откакто тя го упрекна, че я е изнасилил преди десетилетия. Тръмп отхвърля изказванията и апелира решението на съда.

Наказателните каузи, които Тръмп води, са свързани с напъните му да анулира загубата си на изборите през 2020 година от Джо Байдън, с работата му с класифицирани документи след напускането на поста през 2021 година и с парите, платени преди изборите през 2016 година на порнозвезда, която съобщи, че е имала полов контакт с него години по-рано.

В настрана дело през днешния ден юристите на Тръмп желаеха отсрочване на углавен развой в щата Ню Йорк по отношение на предлагането на пари против премълчаване на истината от страна на порноактрисата Сторми Даниълс. Искането за отсрочване беше с аргумента, че са се появили нови федерални документи по случая.

Наказателният развой по делото ще стартира на 15 април, съобщи през днешния ден един от съдиите, проправяйки път на претендента за президент на републиканците да бъде или наказан, или оневинен преди изборите на 5 ноември.

Тръмп пледира почтен по 34 обвинявания във подправяне на бизнес документи, с цел да прикрие заплащането на 130 000 $, за закупуване на мълчанието на Сторми Даниълс преди изборите през 2016 година Тръмп отхвърля изказванията на порнозвездата, че е имал интимна връзка с нея.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР