Бившият американски президент Доналд Тръмп ще бъде допуснат отново до

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп ще бъде допуснат отново до
Коментари Харесай

Пускат обратно Тръмп във Фейсбук и Инстаграм - Свят

Бившият американски президент Доналд Тръмп ще бъде позволен още веднъж до Фейсбук и Instagram. Meta приключва двугодишното прекъсване на профилите му, оповестява Би Би Си.

Тръмп ще получи достъп до платформите през идващите седмици, разгласи компанията майка.

Обществеността " би трябвало да може да чува какво споделят нейните политици ", изясни Ник Клег, президент по световните въпроси на Мета.

Тръмп беше блокиран за неопределен срок след протеста в Капитолия през 2021 година поради " похвалата на господин Тръмп за хората, взели участие в насилието в Капитолия ", по думите на Клег. Той твърди, че отстраняването на Тръмп е било изключително решение, взето при изключителни условия. Профилите на някогашния президент към този момент не представлявали сериозен риск за публичната сигурност.

Но Тръмп се слага под наблюдаване - при повторни нарушавания той ще бъде изправен пред по-строги наказания.

Републиканците упорстват той да бъде позволен още веднъж във Фейсбук, защото се приготвя да се кандидатира още веднъж за президентския пост през идната година.

В сряда Тръмп разгласява в личната си компания за обществени медии, Truth Social, отговор, в който съобщи, че Фейсбук е " изгубил милиарди ", откакто е забранил " обичания ви президент, мен ". " Такова нещо в никакъв случай повече не би трябвало да се случва на настоящ президент или на някой различен, който не заслужава отмъщение! ", написа още той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР