Бившият американски президент Доналд Тръмп се закани на 21 август

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп се закани на 21 август
Коментари Харесай

Тръмп се закани на 21 август да разпространи нов доклад за изборни измами

Бившият американски президент Доналд Тръмп се закани на 21 август да популяризира нов отчет за изборни измами. По-рано прокурорът на окръг Фултън в Джорджия му даде период да се съобщи непринудено до 25 август. Тръмп и още 18 души, измежду които негови юристи и съветници, бяха упрекнати в опит да бъде анулирана загубата му на изборите през 2020 година в щата Джорджия.

За четвърти път бяха повдигнати обвинявания против някогашния американски президент Доналд Тръмп, този път от огромно жури в щата Джорджия за скрит план да усети резултатите на президентските избори през 2020 година Освен някогашния президент, обвинявания бяха повдигнати и против 18 негови съидейници. Тръмп е изправен пред 13 обвинявания, в това число рекет, сговор за осъществяване на имитация и подаване на подправени документи.

Прокурорите обявиха, че “незаконните дейности ” на някогашния президент са били осъществени освен в Джорджия, само че и в други щати, в това число Аризона, Мичиган, Невада, Ню Мексико, Пенсилвания и Уисконсин, както и в столицата Вашингтон.

Според правни експерти, това акцентира силата на обвиняването за рекет. Шерифът на окръг Фултън, Джорджия Патрик Лабат сподели, че някогашния президент ще бъде третиран като всеки различен задържан, което значи, че ще бъде фотографиран и ще му бъдат взети пръстови отпечатъци. Тръмп има период да се съобщи до петък, 18-ти август. Бившият президент окачестви повдигнатите против него обвинявания като “лов на вещици ”.

Автор: Радослав Минчев, сътрудник на Българска национална телевизия във Вашингтон
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР