Бившият американски президент Доналд Тръмп се готви да обяви официално

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп се готви да обяви официално
Коментари Харесай

Доналд Тръмп започва кампанията си за връщане в Белия дом през 2024 г.

Бившият американски президент Доналд Тръмп се готви да разгласи публично началото на акцията си за президентските избори през 2024 година

Тръмп ще направи изказване във вторник вечер от клуба си в Палм Бийч, с цел да разгласи решението, предстоящо още след отхвърли му да признае загубата си от Джо Байдън преди две години.
Анонсът на акцията трябваше да се случи още в края на предходната седмица, когато излизаха резултатите от междинните избори за Конгреса.Републиканците обаче се показаха изненадващо едва като за опозиционна мощ в средата на мандата на администрация с доста слаба известност, висока инфлация и упования за криза.Най-разочароващи бяха точно резултатите на претендентите, подкрепяни от Доналд Тръмп - Пенсилвания даже мина в актива на Демократите в Сената, откакто ТВ-водещият Мехмед Оз (Реп) загуби изборите против Джон Фетерман (Дем).
Тръмп залагаше високи очаквания на това да употребява медийната инерция от възможната мощна " алена вълна " в интерес на Републиканците и да отстрани останалите евентуални претенденти за президентската номинация на партията.

Сега обаче той е считан за основния провинен за неуспеха им да си върнат контрола върху Сената и да нямат безапелационно болшинство в Камарата на представителите.
" Надявам се, че на следващия ден ще бъде един от най-важните дни в историята на нашата страна ", написа Тръмп в личната си обществена мрежа Truth във връзка изказването на 15 ноември.Докато Тръмп се готви за нова президентска акция, Министерството на правораздаването води против него няколко следствия - последното от тях визира изнасянето на стотици служебни документи с класифицирана информация от Белия дом в имението му в Мар-а-Лаго.
Според Associated Press съветниците на Тръмп са упорствали той да отсрочи началото на акцията си с още няколко седмици, до момента в който мине балотажът на изборите за Сената в Джорджия, където Републиканците се надяват на закъсняла алегорична победа.

Той обаче е предпочел да разгласи кандидатурата си допустимо най-рано, с цел да употребява момента против евентуални съперници като Рон ДеСантис.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР