Бившият американски президент Доналд Тръмп съобщи, че е получил писмо

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп съобщи, че е получил писмо
Коментари Харесай

Тръмп може да бъде обвинен за бунта на 6 януари 2021 в Капитолия

Бившият американски президент Доналд Тръмп заяви, че е получил писмо от прокурорите, в което се допуска, че той евентуално ще бъде упрекнат в закононарушение за протеста на 6 януари в Капитолия на Съединени американски щати, заяви Си Ен Ен.


„ Побърканият Джак Смит, прокурорът от Министерството на правораздаването на Джо Байдън, изпрати писмо, в което декларира, че съм цел на следствието на Голямото жури от 6 януари “, сподели Тръмп в обява в своята платформа Truth Social.

Бившият президент, фавори за номинацията на републиканците за президент през 2024 година, сподели, че са му били дадени „ доста къси четири дни “, с цел да рапортува пред огромно жури, „ което съвсем постоянно значи арест и покачване на обвиняване “.

„ Този лов на вещици е напълно обвързван с интервенция в изборите и цялостно и цялостно политическо оръжие на правоохранителните органи “, сподели Тръмп.

Тръмп към този момент е изправен пред обвинявания, повдигнати от Смит, специфичният прокурор, за погрешно боравене със строго секретни държавни документи, откакто напусна Белия дом. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР