Бившият американски президент Доналд Тръмп пряко е участвал в опити

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп пряко е участвал в опити
Коментари Харесай

Тръмп е участвал в преки опити за изземване на контрола над машини за гласуване 

Бившият американски президент Доналд Тръмп директно е взел участие в опити служби за сигурност да бъдат употребявани за вдишване на надзор над машини за гласоподаване. Това се е случило директно след загубата му на изборите през 2020 година от сегашния държавен глава на Съединени американски щати Джо Байдън, оповестяват американски медии, представени от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Ню Йорк Таймс се базира на три свои източника, осведомени със случая, съгласно които Тръмп е наредил на някогашния си юрист Руди Джулиани да се обади във вътрешното министерство, с цел да разбере дали то може законно контрола над машини за гласоподаване в няколко основни щати.

Това е станало на фона на два други сходни опита, които към този момент станаха известни - външни съветници на Тръмп бяха оказали напън над военното министерство да конфискува такива машини, а самият някогашен президент беше попитал правосъдния министър Бил Бар дали ведомството му също може да направи сходно нещо. Той обаче е отказал, прецизира изданието.

Така се е стигнало до правенето на втори план за декрет на някогашния президент, с който той подрежда на вътрешното министерство да изземе контрола на устройства за гласоподаване, осведомят Ню Йорк Таймс и Си Ен Ен. Първата версия на подобен документ е била адресирана до министерството на защитата и за нея беше обявено преди месец.

Машините за гласоподаване и други свързани с изборите в Съединени американски щати въпроси са под контрола на щатските и локалните управляващи. Федералното присъединяване в изборите нормално минава през правосъдното министерство, когато става въпрос за цивилен права или принуждение, или през Федералната изборна комисия, която издава разпоредбите за финансиране на предизборни акции, напомня Ройтерс.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР