Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви, че ще създаде нова

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп обяви, че ще създаде нова
Коментари Харесай

Тръмп създава нова медийна група и социална мрежа

Бившият американски президент Доналд Тръмп разгласи, че ще сътвори нова медийна група, която ще стартира лична обществена мрежа, наречена Truth Social, съобщи Си Ен Би Си.

По думите на Тръмп Truth Social ще се опълчи на „ тиранията на софтуерните гиганати “.

Приложението ще бъде първият план на медийната компания Trump Media and Technology Group (TMTG), която ще бъде лисната на Nasdaq посредством сливането с специфична компания за придобиване (SPAC), заяви в Twitter Лиз Харингтън, актуалната говорителка на Тръмп. При трансакцията TMTG ще получи пазарна оценка до 1,7 милиарда $, разясни тя.

Новата компания, която показва за собствен адрес имението Мар-а-Лаго във Флорида, ще бъде управлявана от някогашния президент, който споделя, че „ задачата на групата е да сътвори противник на демократичния медиен консорциум “.

„ Живеем в свят, в който талибаните имат огромно наличие в Twitter, само че обичаният ви американски президент е заглъхнал. Това е недопустимо “, означи Тръмп в документално изказване.

Тръмп беше блокиран от обществени медии като Twitter, Фейсбук и Youtube след щурмуването на постройката на американския Конгрес от негови последователи на 6 януари.

Новината не е изненада, защото Тръмп и неговия екип от месеци приказват за основаването на нова обществена мрежа.

Според прессъобщението на новосъздадената компания, приложението TRUTH Social към този момент е налично за предварителна поръчка в App Store, като негова бета версия ще може да бъде тествана на от потребителите, получили покана за това, през ноември тази година. Пускането на приложението в цяла Америка е планувано за първото тримесечие на 2022 година

 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР