Бившият американски президент Доналд Тръмп обжалва днес присъдата по делото

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп обжалва днес присъдата по делото
Коментари Харесай

Тръмп обжалва присъдата по делото за клевета на стойност 83,3 милиона доларa

Бившият американски президент Доналд Тръмп апелира през днешния ден присъдата по делото за клюка на писателката Е. Джийн Карол за 83,3 млн. $, подбудено от това, че я нарекъл лъжкиня, откакто тя го упрекна, че я е изнасилил преди десетилетия, съобщи Ройтерс.

Тръмп съобщи, че обжалването му пред Втори областен апелативен съд в Манхатън ще обхване " всички неподходящи заповеди, постановления, укази, решения, мнения, меморандуми, изводи или констатации ", довели до присъдата от 26 януари ".

Бившият президент също по този начин разкри, че е подготвил 91,63 милиона $ за заплащането на гаранция по отношение на обжалването, отразявайки нормална процедура на първоинстанционния съд, съгласно която гаранцията се равнява на 110 % от цената, постановена при правосъдното решение. 

Обжалването пристигна дни преди приключването на крайния период за Тръмп да заплати 83,3 млн. $ обезщетение на Карол за клеветата против нея от 2019 година, когато като президент за първи път отхвърли изказванието ѝ, че я е изнасилил през 90-те години на предишния век в съблекалнята на първокласния магазин " Бергдорф Гудмън " в Манхатън, отбелязва Си Ен Би Си и Българска телеграфна агенция. 

Гаранцията от 91,63 млн. $, която той е подготвен да заплати, има за цел да обезпечи това обезщетение, ако обжалването на присъдата на съда, произнесена през януари се провали. Тръмп ще получи назад парите от гаранцията, в случай че завоюва обжалването си.

Съдебните заседатели присъдиха в интерес на Карол обезщетение в размер на 18,3 млн. $, включващо 7,3 млн. $ за прочувствени вреди и 11 млн. $ за накърняване на репутацията ѝ, както и 65 млн. $ наказателни вреди, отбелязва Ройтерс. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР