Бившият американски президент Доналд Тръмп обеща, ако бъде преизбран на

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп обеща, ако бъде преизбран на
Коментари Харесай

Тръмп обеща да помилва участниците в щурма на Капитолия, ако бъде преизбран

Бившият американски президент Доналд Тръмп даде обещание, в случай че бъде избран отново на изборите тази година, да помилва наказаните за нападението през 2021 година против постройката на американския Конгрес във Вашингтон.

Новината идва, откакто на 6 януари преди три години, подтикнати от Тръмп и изказванията му за изборни измами, негови последователи, с цел да попречат на поемането на властта от определения нов президент Джо Байдън . Няколко души починаха, а над 140 служители на реда бяха ранени при офанзивата.

Оттогава бяха повдигнати обвинявания на минимум 1358 души, по последни данни на американското правосъдно министерство, които бяха огласени предходната седмица. Около 500 души бяха наказани на разнообразни периоди затвор поради щурма.

Сега Тръмп сподели, че освобождението им ще бъде едно от първите му дейности и за следващ път ги назова " заложници ", които са били " незаслужено хвърлени в пандиза ".

В началото на тази година, на предизборна демонстрация в Айова, Тръмп се обърна към президента Байдън с думите: " Джо, освободи заложниците от 6 януари! ".

Последния си коментар републиканецът направи в своята обществена мрежа Трут Соушъл. В обявата той даде обещание, че измежду първите му дейности, в случай че бъде избран отново, ще бъде и да затвори границата с Мексико .

сред Мексико и Съединени американски щати беше едно от главните предизборни обещания на Тръмп по време на акцията му за президентските избори през 2016 година При встъпването си в служба през 2021 година Байдън издаде разгласа, с която изиска да " не се отклоняват повече средства на американските данъкоплатци за създаване на гранична стена ".

През октомври предходната година от администрацията му оповестиха, че на стената, само че прецизираха, че парите за това са от заложените при мандата на Тръмп.

По данни на президента на Мексико, представени от Ройтерс, през първата половина на септември 2023 година граничните управляващи на Съединени американски щати са се сблъскали с повече от 142 000 мигранти на американско-мексиканската граница.

Тръмп и преди е правил изявления какво би направил в първия си ден на президентския пост, в случай че бъде избран отново. През декември той се зарече, че няма да работи като деспот, само че сподели, че това заричане няма да важи за " първия ден " от новия мандат.

Срещу него има повдигнати четири обвинявания в осъществяване на закононарушение, две от които са свързани с опитите му да обърне резултатите от президентските избори през 2020 година

Именно поради присъединяване на Тръмп в метежите в края на предходната година няколко щата като претендент за президент на Съединени американски щати, само че преди седмица Върховният съд на Съединени американски щати . Сега Тръмп ще има право да остане в изборни описи в цялата страна.

Новината идва, откакто преди няколко дни Ники Хейли - единственият му конкурент от Републиканската партия в конкуренцията в първичните избори,, откакто завоюва единствено в един щат против него, а той натрупа в по този начин наречения " супер вторник ". Това значи, че Тръмп ще бъде номинацията за президент на републиканците на изборите през ноември.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР