Бившият американски президент Доналд Тръмп, който преди дни обяви, че

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп, който преди дни обяви, че
Коментари Харесай

Доживотната забрана е вдигната, но Доналд Тръмп не се връща

Бившият американски президент Доналд Тръмп, който преди дни разгласи, че ще се кандидатира на идващите президентски избори в Съединени американски щати, получи още веднъж достъп до Twitter, само че часове по-късно той изрази подозрение, че ще се върне в платформата. Тръмп разгласява в Truth Social, обществена медийна услуга, която употребява, откогато получи доживотна възбрана за Twitter през януари 2021 година, че няма да се върне назад, заяви Fox News.

„ Гласувайте в този момент положително, само че не се тормозете, ние няма да отидем на никое място. Truth Social е специфичен! “, написа той.

Изпълнителният шеф на Twitter Илон Мъск публично вдигната доживотната възбрана над акаунта на Тръмп този уикенд, откакто организира анкета в платформата, в която дадоха своя избор над 15 млн. души.  

52% от потребителите се съгласиха, че американският президент би трябвало да бъде позволен назад до платформата, която към този момент подвигна други доживотни забрани, в това число на сатиричния акаунт Babylon Bee.

 

Reinstate former President Trump
— Elon Musk (@elonmusk) November 19, 2022
 

" Хората се изрекоха. Тръмп ще бъде възобновен ", написа Мъск.

„ Vox Populi, Vox Dei “.

Според Мъск над 134 милиона души са видели анкетата.

Достъпът на Доналд Тръмп до Twitter бе отхвърлен, незабавно след протеста на 6 януари 2021 година в постройката на Капитолия на Съединени американски щати, с довода за хипотетично подбудителство към принуждение или заради боязън, че може да употребява платформата по подобен метод.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР