Бившият американски президент Доналд Тръмп каза, че Съединените щати трябва

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп каза, че Съединените щати трябва
Коментари Харесай

Тръмп обяви, че САЩ ще останат в НАТО, но ако Европа плаща своя дял

Бившият американски президент Доналд Тръмп сподели, че Съединените щати би трябвало да заплащат своя „ обективен дял “ в бюджета на НАТО. „ Съединените щати би трябвало да заплащат своя обективен дял, а не справедливия дял на всички останали “, сподели Тръмп в изявление за телевизионния канал GB News. Според него Европа би трябвало да внесе „ своя обективен дял “ в бюджета на Северноатлантическия алианс. В отговор на въпрос на публицист, че Съединени американски щати ще останат в НАТО, в случай че европейските страни „ стартират да играят почтено “, Тръмп сподели: „ Да, 100% “.  " НАТО би трябвало да се отнася заслужено към Съединените щати, тъй като в случай че не бяха Съединените щати, НАТО безусловно нямаше даже да съществува ", добави той.

През февруари някогашният президент на Съединени американски щати напомни, че по време на президентството си е упорствал страните от НАТО да усилят разноските за защита. Тръмп сподели, че по време на президентството си, в диалог с водача на една от огромните страни от алианса, той е отказал да я отбрани по време на нахлуване, защото тя не е изразходвала задоволително пари за отбрана. Това изказване провокира рецензии от множеството страни от НАТО. В същото време Тръмп не приказва за опцията да напусне НАТО, тази тематика не попада измежду предизборните му обещания.

По време на първото си президентство Тръмп постоянно подлага на критика НАТО, само че в последна сметка не предприе никакви ограничения против алианса. Напротив, Тръмп интензивно насърчи съдружниците да усилят бюджетите за защита, с цел да създадат алианса по-силен и по-малко подвластен от американските военни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР