Бившият американски президент Доналд Тръмп е внесъл искане за назначаване

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп е внесъл искане за назначаване
Коментари Харесай

Тръмп иска независима експертиза на откритите в дома му секретни документи


Бившият американски президент Доналд Тръмп е внесъл искане за назначение от съда на самостоятелна оценка на конфискуваните от имението му във Флорида документи с гриф " строго секретно ", съобщи БНР.

По този метод Тръмп се пробва да избегне правосъдна отговорност за това, че е изнесъл от Белия дом документи, свързани с националната сигурност на Съединените щати.

Министерството на правораздаването на Съединените щати проверява някогашния президент Доналд Тръмп за изнасянето на секретни документи от Белия дом.

Министерството разгласява мощно редактирана клетвена декларация, която е в основата на изключителното претършуване на ФБР на 8 август в резиденцията на Тръмп във Флорида, при което сътрудници иззеха над 180 документа класифицирана информация.

Претърсването беше част от федерално следствие дали Тръмп нелегално е задържал документи след напускането на Белия дом през януари, както и дали се е опитал да попречи на следствието.

Бившият президент, който обмисля да се кандидатира на изборите през 2024 година, разказа утвърденото от съда претършуване в имението Мар-а-Лаго в Палм Бийч като политически стимулирано, а през вчерашния ден още веднъж го дефинира като " щурм ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР