Бившият американски президент Доналд Тръмп е упълномощил Централното разузнавателно управление

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп е упълномощил Централното разузнавателно управление
Коментари Харесай

Шпионаж и саботаж: Нареждал ли е Тръмп на ЦРУ подривна дейност спрямо Си Дзинпин?

Бившият американски президент Доналд Тръмп е упълномощил Централното разследващо ръководство (ЦРУ) да стартира загадка акция в китайските обществени мрежи , целяща да настрои публичното мнение в Китай против неговото държавно управление. Това твърдият пред организация Ройтерс някогашни американски чиновници, които са директно осведомени със строго секретната интервенция.

Трима някогашни чиновници на разузнаването описват, че Централно разузнавателно управление на САЩ е основало дребен екип от оперативни чиновници, които са употребявали подправени интернет самоличности, с цел да популяризират отрицателни вести за държавното управление на Си Дзинпин. Освен това те извличали и някои разследващи данни, който подавали на задгранични новинарски издания.

И двамата си осигуриха нужния брой делегати, с цел да бъдат публично издигнати

Акцията е почнала през 2019 година, като не е докладвана до момента,, настояват тримата някогашни чиновници на разузнаването пред организация Ройтерс.

През последното десетилетие Китай бързо разшири световния си отпечатък, сключвайки военни пактове, търговски съглашения и бизнес партньорства с разрастващите се народи.

„ Ефектът от изявлението му е единствено един – да разрушава доверието в НАТО, а това е в полза на Путин “, разяснява Весела Чернева

Екипът на Централно разузнавателно управление на САЩ е трябвало да популяризира измежду китайците изказванието, че членове на ръководещата комунистическа партия са укривали нелегално добити пари в чужбина и да осъждат като корумпирана и разточителна китайската самодейност „ Един пояс, веднъж “, която обезпечава финансиране на инфраструктурни планове в развиващия се свят.

Въпреки че американските чиновници отхвърлят да дават съответни детайлности за тази интервенция, те настояват пред организация Ройтерс, че разказите им са основани на обстоятелства. Те настояват още, че са събрали информацията до момента в който са били скрито позволени до специфичната група на ЧРУ под подправено прикритие.

Не са огромни възможностите за директна борба сред Иран и Съединени американски щати, сподели Христофор Караджов

Говорителят на Централно разузнавателно управление на САЩ Челси Робинсън отхвърля да разяснява „ съществуването на програмата за въздействие, нейните цели или постигнатото влияние “, оповестява още организация Ройтерс.

Представител на Министерството на външните работи на Китай пък разяснява, че новината за акцията на Централно разузнавателно управление на САЩ демонстрира само, че държавното управление на Съединени американски щати употребява „ публичното мнение и медийните платформи като оръжие за разпространяване на погрешна информация и манипулиране на интернационалното публично мнение “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР