Бившият американски президент Доналд Тръмп е отговорен във второто дело

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп е отговорен във второто дело
Коментари Харесай

Тръмп виновен и по второто дело за клевета на Е. Джийн Каръл

Бившият американски президент Доналд Тръмп е виновен във второто дело за клюка на някогашната журналистка Е. Джийн Каръл , реши съдът, оповестява CNN. Януарският развой ще дефинира вредите. 

Федерален арбитър постанови, че правосъдните заседатели, които преглеждат делото, ще би трябвало само да решат какъв брой пари ще би трябвало да заплати Тръмп .

Това  е сериозен удар за Тръмп, който е изправен пред многочислени наказателни обвинявания и цивилен каузи - доста от тях доближават своя край, когато той стартира президентска акция.

Съдия Луис Каплан сподели, че присъдата на федералното жури по-рано тази година против Тръмп ще бъде трансферирана към делото за клюка, което би трябвало да бъде прегледано през януари, включващо изказвания, направени от Тръмп през 2019 година

Каръл твърди, че Тръмп я е изнасилил в повсеместен магазин Bergdorf Goodman в средата на 90-те години на предишния век и по-късно я е оклеветил, когато е отрекъл изказванието ѝ.

През май след двуседмичен развой правосъдните заседатели откриха, че Тръмп е малтретирал полово Карол и я е клеветил , когато през 2022 година е споделил, че не я е изнасилил, не я е познавал и че тя даже не е неговият вид жена.

В този случай журито присъди на Карол 5 милиона $ обезщетение.
 Тръмп не се призна за отговорен по обвиняванията за изборите през 2020 година
Тръмп не се призна за отговорен по обвиняванията за изборите през 2020 година

Той няма да се яви персонално в съда на окръг Фултън в Атланта идната седмица

Припомняме, че това е единствено едно от делата, които се водят против експрезидента. 

В края на август, Тръмп разгласи в съда в Джорджия, че е почтен по обвиняване, съгласно което се е опитал да анулира резултатите на изборите в страната през 2020 година

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис упрекна Тръмп в 13 закононарушения. Те включват рекет, оказване на напън върху държавни чиновници да анулират загубата му на изборите през 2020 година, както и хипотетично основаване на подправен лист с гласоподаватели, за да подкопае узаконяването от Конгреса на успеха на президента Джо Байдън.

Това е четвъртият път на повдигне на обвиняване на Доналд Тръмп от началото на акцията му за преизбиране на президентския пост.
 Процесът против Тръмп стартира на 4 март 2024 година
Процесът против Тръмп стартира на 4 март 2024 година

Натоварен правосъден график за някогашния президент

Тръмп апелира и решението за насрочване на 4 март 2024 г . за начална дата на правосъдния развой против него.

Освен това той би трябвало да се яви пред съда в Ню Йорк на 25 март по обвинявания

Трети развой е плануван за 20 май 2024 година по федерални обвинявания във Флорида, в които се твърди, че откакто е напуснал Белия дом и се е опитал да попречи на правораздаването.

Няма законово съображение да бъде обжалвано решението за насрочване на делото преди да е произнесена присъда, считат обаче правни специалисти.

Адвокатите на Тръмп упорстваха за дата на процеса през април 2026 година, много след президентските избори през ноември 2024 година, потвърждавайки, че им би трябвало време, с цел да прегледат 12,8 милиона страници доказателства, събрани от държавното управление.

Тръмп е любимецът за републиканската номинация за президентските избори през 2024 година
 Доналд Тръмп трансформира арестантската си фотография в Джорджия в 7.1 млн. $
Доналд Тръмп трансформира арестантската си фотография в Джорджия в 7.1 млн. $

Кампанията твърди, че е събрала близо 20 милиона $ през последните три седмици
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР