Бившият американски президент Доналд Тръмп днес призова Конгреса да прекрати

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп днес призова Конгреса да прекрати
Коментари Харесай

Тръмп към Конгреса: Спрете спорната програма за наблюдение

Бившият американски президент Доналд Тръмп през днешния ден прикани Конгреса да приключи спорната стратегия за вътрешно наблюдаване в Съединени американски щати. Това усложни изгледите за нейното преразглеждане, което скоро може да сложено за гласоподаване в Камарата на представителите, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Бившият президент от Републиканската партия сподели, че Конгресът не би трябвало да възобновява някои елементи от Закона за наблюдаване на задграничното разузнаване, който би трябвало да спре да работи на 15 април. Законът разрешава на правоприлагащите органи да сканират големи количества от данни, събрани от разследващия уред на Съединени американски щати, без преди този момент да са получили утвърждение от арбитър.

Твърдолинейните републиканци и левите демократи се опълчват на тези разпореждания, като настояват, че те дават на държавното управление прекалено много власт да шпионира своите жители. Опонентите упорстват да се изисква правосъдно утвърждение за достъп.

Американски съд откри предходната година, че ФБР непозволено е търсило в базата данни 278 000 пъти за няколко години. Тръмп, който се кандидатира за президентските избори, с желанието да си върне Белия дом от президента демократ Джо Байдън на изборите на 5 ноември, съобщи, че законът е бил употребен нелегално за шпиониране на акцията му, без да даде доказателства за това изказване. „ (Законът) БЕШЕ НЕЗАКОННО ИЗПОЛЗВАН СРЕЩУ МЕН И МНОГО ДРУГИ “, написа той в обществените мрежи.

Тръмп има голямо въздействие измежду законодателите от своята партия, отбелязва Ройтерс.

Неговото опълчване провали двупартийно съглашение, обвързвано с имиграцията, по-рано тази година.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР