Бившият американски президент Доналд Тръмп даде показания под клетва в

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп даде показания под клетва в
Коментари Харесай

Доналд Тръмп даде показания под клетва - разследват семейния му бизнес

Бившият американски президент Доналд Тръмп даде показания под клетва в границите на следствие на неговия фамилен бизнес. Той заяви, че се е възползвал от правото си да не дава отговор на въпросите.

Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс проверява дали " Организацията Тръмп " е предоставяла погрешна информация за цената на ръководените от нея недвижими парцели - хотели, стадиони за голф и други Според прокурор Джеймс има доказателства, че цената им е завишавана, за приемане на преференциални заеми от банките, или занижавана, с цел да се понижат налозите.

След дълга юридическа борба Тръмп и две от децата му, които вземат участие в компанията, бяха задължени да свидетелстват от арбитър от Върховния съд на щата Ню Йорк. Доналд младши и Иванка към този момент са го създали.

Бившият президент окачестви като политически стимулирано следствието на прокурор Летиша Джеймс, която е демократ. Самата нея назова " расистка ". В своята обществена платформа той разгласи, че това е " най-големия лов на вещици в историята на Съединени американски щати " и добави: " Моят страхотна компания и аз сме атакувани от всички страни. Бананова република! ".

Гражданското следствие на Летиша Джеймс стартира през 2019 година и визира активността на компанията преди влизането на Доналд Тръмп в Белия дом. Успоредно с това районният прокурор на Манхатън води наказателно следствие по случая.

Това е единствено част от проблемите на Донълд Тръмп с правораздаването. В понеделник сътрудници на ФБР обискираха имението " Мар а Лаго " в търсене на документи от времето му на президент, чието място е в Националния списък.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР