Бившият американски президент Доналд Тръмп беше обвинен по 34 точки

...
Бившият американски президент Доналд Тръмп беше обвинен по 34 точки
Коментари Харесай

Свилен Спасов: С делото срещу Тръмп прокуратурата показва, че системата работи

Бившият американски президент Доналд Тръмп беше упрекнат по 34 точки през седмицата и беше краткотрайно задържан в Ню Йорк. Причината – юристът му през 20 година е платил на актриса във филми за възрастни, с цел да мълчи по отношение на връзките ѝ с Тръмп 10 години по-рано. Докато е президент Тръмп възвръща средствата на юриста, само че ги осчетоводява като разноски, с цел да ги освободи от налози.

„ Неплащането на налози е съществено проявяване. Това, което е направил Доналд Тръмп преди доста години се случи с Ал Капоне. 53% от американските жители смятат, че той е излъгал преднамерено. Основният проблем е, че той е възстановил парите на юрист си под претекст, че това е бизнес разход “, разяснява пред бТВ Свилен Спасов от Европейския съвет за външни политики, основател на поредицата книги „ Власт и отговорност “.

„ Тръмп усеща, че на него всичко му е позволено. До този миг се е отървавал. Доналд Тръмп като типаж е подобаващ за сходен жанр встъпление. Нарцисизъмът, арогантността и мисленето му подсказва, че той работи по инстинктите си. Заблуждава, че са „ откраднати изборите “. Смисълът на действието на американката прокуратура е, че системата работи. Това е значимо за доверието на хората към страната “, изясни той.

Според Спасов демокрацията пречи на Тръмп, а той желае да е „ едноличен притежател “.

„ Затова толкоз елементарно комуникира с другите диктатори – на Северна Корея, Саудитска Арабия, с Путин. Има един по-голям залог, който американското общество схваща. Републиканците застават на страната на Доналд Тръмп. Най-важното сега е диалогът му със Зеленски. В този диалог той кара Зеленски да направи по този начин, че прокуратурата в Украйна да стартира каузи против сина на Джо Байдън – Хънтър. Путин неслучайно желае да удължи тази война до 2024 година – тогава има избори и в Съединени американски щати, и в Русия. Има две противопоставящи се групи – едните избират диктаторите да ръководят света, а другите – демократичните общности “, уточни той

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР