Бившият американски президент Джими Картър постъпи в университетската болница Емъри

...
Бившият американски президент Джими Картър постъпи в университетската болница Емъри
Коментари Харесай

Бившият президент на САЩ Джими Картър е приет в болница

Бившият американски президент Джими Картър постъпи в университетската болница " Емъри " в Атланта за хирургическа процедура по понижаване на вътрешночерепното налягане, което е резултат от кървене, получено при неотдавнашни негови рухвания, се споделя в известие на Картъровия център, представено от Ройтерс.

Процедурата е планувана за на следващия ден сутринта. Заедно с него в болничното заведение е и брачната половинка му Розалин, предава Българска телеграфна агенция.

95-годишният Картър - най-старият жив президент на Съединени американски щати, преди три седмици падна в дома си в Плейнс, щата Джорджия, и счупи кост на дребния таз. Това наложи той да постъпи в болница, само че бе изписан няколко дни след случая. При предходно рухване през октомври се постановиха няколко шева по лицето му. Той обаче бързо възобнови заниманията си по план за създаване на домове за фондацията " Обиталище за човечеството ". Още по-рано, през май т.г., Картър си счупи бедрената кост, също при рухване у дома, което наложи да бъде опериран.

Картър бе президент в интервала 1977-1981 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР