Бившият американски президент Барак Обама разкритикува днес поведението на републиканците,

...
Бившият американски президент Барак Обама разкритикува днес поведението на републиканците,
Коментари Харесай

Обама разкритикува републиканците за безрезервната подкрепа към Доналд Тръмп

Бившият американски президент Барак Обама разкритикува през днешния ден държанието на републиканците, които поддържат безусловно Доналд Тръмп и нямат дързостта да пазят " институциите, които способстват за действието на нашата народна власт ", предадоха международните организации.

Обама сподели това в тирада в университета Ърбана-Шампейн в щата Илинойс.

На собствен ред американският президент Тръмп разяснява речта на Обама

 © Българска телеграфна агенция
" Какво се случи с Републиканската партия? ", попита Обама.

Бившият президент демократ разкритикува остро концепцията, че " всичко ще е наред, тъй като има хора в Белия дом, които скрито не следват заповедите на президента ". " Не по този начин действа нашата народна власт ", съобщи той, визирайки неотдавнашните разкрития на проверяващия публицист Боб Удуърд за безредното действие на Белия дом при Доналд Тръмп.

След като обрисува в мрачни краски картината на политическата обстановка в Съединени американски щати, някогашният президент изрази вяра, че: " В тази политическа чернота, зървам пробуждането на жителите из страната ". Той насочи разгорещен апел към демократите да гласоподават на изборите през ноември.

„ Трябва да гласувате, тъй като нашата народна власт зависи от вас! “, сподели Обама. „ Ако вие сте си мислели, че изборите не са от голяма важност, уповавам се, че миналите две години са трансформирали вашето виждане “, добави той.

„ Най-голямата опасност за нашата народна власт не е Доналд Тръмп, това е безразличието, цинизмът “, акцентира Обама в речта си, която бе бурно приветствана.
 Обама подлага на критика властническия жанр в политиката Обама подлага на критика властническия жанр в политиката
За първи път след края на мандата си, някогашният американски президент Барак Обама държа тирада пред огромна аудитория. Поводът беше честване на 100-годишнинат...

Той сподели, че Републиканската партия " се е подмазвала " на някогашния началник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), визирайки съветския президент Владимир Путин.

Относително предпазлив от напускането на Белия дом на 20 януари 2017 година, Обама има желанието да се намеси в предизборната акция, с цел да поддържа демократите за изборите през ноември. Той ще бъде в Калифорния на следващия ден и в Охайо в четвъртък в поддръжка на претенденти от демократическия лагер

Допитванията предсказват демократична вълна на изборите. Републиканците се опасяват, че ще изгубят контрола над Камарата на представителите. Сега те управляват и двете камари.
На изборите през ноември се гласоподава за 435 места в Камарата на представителите, за една трета от местата в Сената и за губернатори на 36 щата.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп сподели, че от речта на Барак Обама му се е доспало, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп показа това по време на предизборна демонстрация в Северна Дакота за идните парламентарни избори.

" Извинявайте, гледах я, само че заспах ", сподели Тръмп пред участниците в проявата в Северна Дакота.

" Установих, че той (Обама) работи доста добре на съня ", добави той.

В отговор Тръмп сподели по време на проявата в Северна Дакота, че Обама се пробва да си припише заслугите " за тези невероятни неща, които в този момент се случват на нашата страна ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР