Бившият американски президент Барак Обама призова младите хора да се

...
Бившият американски президент Барак Обама призова младите хора да се
Коментари Харесай

Барак Обама към младите: Бъдете по-ангажирани със световните проблеми

Бившият американски президент Барак Обама прикани младежите да се ангажират повече с проблемите в света и да бъдат дейни, съобщи ДПА.

"Работа на младите е да трансформират света: Вие можете да измененията света, съобщи през днешния ден Обама в Берлин на среща с младежи в Европейското учебно заведение за мениджмънт и технологии. Не разрешавате на баба си или дядо си да вземат решение какви облекла да носите или каква музика да слушате. Тогава за какво ще допускате те да вземат решение в какъв свят ще живеете ", попита Обама. Според него младите би трябвало да имат думата в политиката, а в случай че се учат един от различен могат да трансформират света. Обама приветства мобилизацията на младежите в света да стачкуват всеки петък против климатичните промени. "Много от тези хора не могат да гласоподават, към момента са доста млади да гласоподават, само че знаят какво се случва ", добави той.

Обама означи, че обществените медии вършат допустимо международното другарство, само че тези медии могат да служат също по този начин за дезинформация и могат да провокират спорове. "Европа е добре. Има един от най-високите стандарти на живот, положително ниво на обучение и народна власт ", уточни Обама. Той обаче предизвести, че живеем в несигурни времена и мощни сили желаят да разрушат тези стандарти.

Обама, който напусна Белия дом при започване на 2017 година след два мандата, е в Германия от четвъртък, с цел да разпространява своята фондация, чиято цел е да способства за появяването на утрешните водачи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР