Бившият американски президент Барак Обама е бил засипван с подаръци

...
Бившият американски президент Барак Обама е бил засипван с подаръци
Коментари Харесай

Обама получавал вина, пури и скъпи подаръци

Бившият американски президент Барак Обама е бил засипван с дарове от задгранични водачи през последните две години на ръководството му, заяви „ Ню Йорк поуст “, базирайки се на федерални документи.

Държавният глава на Съединените американски щати е получил дарове на стойност от близо $100 000, показва изданието. Сред тях е и скъпа бутилка вино от италианския президент Серджо Матарела.

Кубинският водач Раул Кастро е подарил пури и ром на Барак Обама, а също така американският президент е получил и неповторима шахматна дъска от Йордания. Не е изненада, че не са пристигнали дарове от Русия.

Отношенията сред Вашингтон и Москва по време на ръководството на Обама доближиха равнища, невиждани от Студената война насам. Причина за влошения разговор бе нахлуването на Русия в Украйна и анексирането на Крим, след което последваха стопански наказания против руснаците.

Държавният департамент прецизно е описал всички получени дарове в лист. Барак Обама е привикнал да получава разнообразни дарове. По време на двата си мандата като президент той е бил обсипван с разнообразни дарове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР