Бившият американски морски пехотинец Пол Уилън, който излежава в Русия

...
Бившият американски морски пехотинец Пол Уилън, който излежава в Русия
Коментари Харесай

Осъден за шпионаж в Русия също поиска размяна, оръжейният търговец Виктор Бут благодари на САЩ

Бившият американски морски пехотинец Пол Уилън, който излежава в Русия присъда от 16 години за шпионаж, изрази отчаяние, че не е бил включен в договорката за замяна на пандизчии сред Съединените щати и Русия, съобщи Българска телеграфна агенция.

Русия съобщи на американските управляващи наказаната на 9 години американска баскетболистка Бритни Грийнър, в подмяна на излежаващия 25-годишна присъда в Съединените щати търговец на оръжия Виктор Бут.

Бут и Грийнър бяха помилвани надлежно от президента Джо Байдън и от президента Владимир Путин. Това обаче беше отказано на Пол Уилсън, който отхвърля да е шпонирал в Русия. Президентът на Съединените щати Джо Байдън изрази страдание, че руснаците са отказали да пуснат и Пол Уилън, само че се зарече да продължи да се бори за освобождението му. Американският ефирен канал CNN заяви, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е дал дефинитивно утвърждение за размяната на пандизчии предходната седмица. Според източници на медията американският водач е бил „ персонално зает “ в процедурата по обмена и е провеждал постоянни срещи с екипа си от договарящи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР