Бившият американски морски пехотинец Пол Уилън, който излежава в Русия

...
Бившият американски морски пехотинец Пол Уилън, който излежава в Русия
Коментари Харесай

Пол Уилън, който излежава в Русия присъда от 16 г за шпионаж, също поиска свобода

Бившият американски морски пехотинец Пол Уилън, който излежава в Русия присъда от 16 години за шпионаж, изрази отчаяние, че не е бил включен в договорката за замяна на пандизчии сред Съединените щати и Русия, съобщи БНР.

Днес беше оповестено, че с посредничеството на Обединените арабски емирства и Саудитска Арабия Русия е предала на американските управляващи наказаната на 9 години наказателна колония американска баскетболистка Бритни Грайнър в подмяна на излежаващия 25-годишна присъда в Съединените щати търговец на оръжия Виктор Бут.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън изрази страдание, че руснаците са отказали да пуснат и Пол Уилън, само че се зарече да продължи да се бори за освобождението му.

Уилън даде телефонно изявление за CNN, в което насочи обръщение към Байдън: " Ситуацията ми е рискова и би трябвало да се откри бързо решение. Надявам се президентът Байдън и администрацията му да създадат всичко допустимо да ме приберат вкъщи, без значение от цената, която може и да се наложи да платят ", сподели Уилън.

Той изрично отхвърля да е бил разузнавач. Уилън беше арестуван в Русия през 2018 година и през 2020-а беше наказан на 16 години отнемане от независимост за шпионаж.

Казусът за Бут и Грайнър беше артикулиран в общественото пространство още през лятото, само че последва мъртвило - до през днешния ден.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР