Бившият американски лидер Доналд Тръмп твърди, че Федералното бюро за

...
Бившият американски лидер Доналд Тръмп твърди, че Федералното бюро за
Коментари Харесай

Тръмп обвини ФБР, че е премълчавало неприятна информация за сина на Байдън преди изборите

Бившият американски водач Доналд Тръмп твърди, че Федералното бюро за следствие на Съединени американски щати (ФБР) се е пробвало да спре разпространяването на нелицеприятни данни за сина на сегашния президент Джо Байдън преди президентските избори през 2020 година Тръмп разгласява съответната обява в обществената си мрежа Truth Social.

„ Току-що стана ясно, че ФБР, което управлява „ следствието “ на Хънтър Байдън, е изпратило доста запитвания в навечерието на изборите през 2020 година, с цел да резервира в загадка всички неприятни вести, свързани с него. С други думи, същите хора, които водят „ следствието “ във връзка с него, те се увериха, че той не е получил неприятна реклама в медиите: „ единствено добра, апелирам “, написа Тръмп, наричайки го „ явен срам “.

По-рано журналистът на свободна процедура Мат Тайби съобщи, базирайки се на вътрешна преписка в Twitter, че компанията постоянно е следвала указания от американските управляващи, основно представители на Демократическата партия, да цензурира обществената си мрежа, а в тази ситуация със абсурда с Хънтър Байдън и неговия преносим компютър, компанията ръководителите взеха решение, че всички материали, свързани с тази история, ще бъдат предмет на политиката за ограничение на публикуването на информация, получена посредством хакване.

За да ограничи разпространяването на информация, обвързвана с този скандал, твърди журналистът, управлението на Twitter употребява най-строгите ограничения, като освен лимитира опцията за разпространяване на данни по този случай, само че и маркира връзките към изявления, свързани с него, като рискови.

Преди президентските избори през 2020 година New York Post разгласява материал, основан на поверителна имейл преписка на Хънтър Байдън. Близки сътрудници на републиканеца Тръмп, който по това време беше президент на Съединени американски щати, настояват, че са получили копие на данни от твърдия диск на преносим компютър, принадлежащ на сина на сегашния президент на Съединени американски щати. Според медиите кореспонденцията сочи, че Хънтър Байдън се пробва да се възползва от служебното състояние на татко си в свои ползи в бизнес сферата. Джо Байдън, който тогава беше претендент за президент на Демократическата партия, твърдеше без доказателства, че Руската федерация е забъркана в разпространяването на тази информация.

Twitter и Фейсбук по това време ограничиха разпространяването на материали на New York Post в своите платформи. Ръководството на Фейсбук изясни дейностите си с обстоятелството, че обявата " попада в категорията на материали, които би трябвало да бъдат тествани за меродавност на обстоятелствата от трети сътрудници ". Twitter сподели още, че публикацията показва персонална и поверителна информация под формата на имейл адреси и телефонни номера, което " нарушава разпоредбите " на обществената мрежа. Освен това, съгласно управлението на Twitter, обявата на New York Post нарушава политиката по отношение на „ разпространяването на материали, получени посредством хакване “.

На собствен ред The ​​New York Times през март тази година разгласява публикация, от която следва, че най-малко част от упоменатата преписка е открита като същинска в хода на произвеждане, водено от федерални прокурори.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР