Бившият албански премиер и председател на Демократическата партия Сали Бериша

...
Бившият албански премиер и председател на Демократическата партия Сали Бериша
Коментари Харесай

Скандал в Албания: Бившият премиер се скара на настоящия, че обижда България и ЕС -

Бившият албански министър председател и ръководител на Демократическата партия Сали Бериша осъди през днешния ден езика, употребен от албанския министър председател Еди Рама против България.

На конференция Бериша съобщи, че изявленията на Рама демонстрират, че неговият дневен ред не е Европейски Съюз и интеграцията, а също, че Рама не желае " Берлински Балкани, а такива на Путин ".

Според Бериша албанският министър председател Еди Рама е обидил страните от Европейския съюз като ги е нарекъл " заложници " на България.

Еди Рама, с езика на елементарните хора, ясно потвърждава, че неговият дневен ред не е Европейски Съюз, а Балканите на Путин и тристранният съюз с неговия стопанин Вучич. Няма друго пояснение. Рама не желае Балканите на Берлин и Брюксел, както и Лавров. Осъждам обидата, която той насочи към България. България е скъп другар и се е потвърдила от свалянето на Живков до момента, сподели Бериша.

Как стартира всичко?

Вчера при идването си в Брюксел Рама дефинира българските възражения против започването на присъединителни договаряния сред Европейски Съюз и Северна Македония като „ срам “ и упрекна София, че държи две страни членки на НАТО за заложници.

Днес българското „ да преценява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна претендент за участие в Европейски Съюз “ и напомни, че България постоянно е отстоявала европейската вероятност на Албания.

Рама: Добре, че са ГЕРБ и Борисов

След това Еди Рама на реакцията на българското министерство на външните работи.

„ О! Българското министерство на външните работи има проблем с метода, по който приказвам! Има за какво. Аз също имам проблем с метода, по който България желае да реши двустранни проблеми като употребява процеса на разширение като средство да държи за заложници две страни от НАТО! Спокойно, другари: вдигнете ВЕТОТО или свикнете с мен! “, написа Рама.

В друга обява по тематиката албанският министър председател прибавя: „ И, апропо, дано ви напомня, скъпи български другари, че беше задоволителен един къс телефонен диалог с Бойко Борисов, с цел да уредим другарски и почтено въпроса за българското малцинство в Албания! Истинските другари не си вредят, а си приказват искрено един с различен и дават резултати! “

Последва още една обява на Рама в Туитър: " Току-що получих позвъняване от Бойко Борисов. Не можах да му благодаря задоволително за жеста му да ми се обади, само че мога да му благодаря за определящата му роля за премахването на ВЕТОТО в Народното събрание! Истински другар, същински водач. Неговата партия ГЕРБ и другите избавиха лицето на България и Европейски Съюз! Сега Европейски Съюз би трябвало да работи бързо! ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР