Бившият агент на ЦРУ Тони Мендес, вдъхновил удостоеният с Оскар

...
Бившият агент на ЦРУ Тони Мендес, вдъхновил удостоеният с Оскар
Коментари Харесай

Почина Тони Мендес

Бившият сътрудник на Централно разузнавателно управление на САЩ Тони Мендес, въодушевил удостоеният с " Оскар " за най-хубав филм „ Арго “, умря на 78-годишна възраст, оповестява Би Би Си. Той страдаше от заболяването на Паркинсон, заяви литературният му сътрудник.
 
My deepest condolences to the family of Tony Mendez on his passing. He was an extraordinarily gifted intelligence officer. Extracting Americans from the Islamic Republic of Iran in 1980 was just one of his many accomplishments. Tony was truly an American hero.
— Secretary Pompeo (@SecPompeo)
 В Централно разузнавателно управление на САЩ Мендес специализира в региона на маскировката, подправяне на документи и избавителни интервенции. Известен е с това, че съумява да измъкне от Иран шестима американски дипломати през 1980 година. Той предлага странна концепция - снимачен екип на фиктивен научнофантастичен филм да дойде в Техеран, с цел да потърси места за фотоси и да се върне в Съединени американски щати дружно с дипломатите, откакто продуцентът ги показа за членове на екипа.
 
Именно тази задача въодушевява и кино лентата „ Арго “, като Бен Афлек, който е и режисьор на лентата, се превъплъщава в облика на Мендес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР