Бившият адвокат на Доналд Тръмп - Майкъл Коен нарече президента

...
Бившият адвокат на Доналд Тръмп - Майкъл Коен нарече президента
Коментари Харесай

Бившият адвокат на Тръмп го нарече расист, измамник и лъжец пред комисия на Конгреса

Бившият юрист на Доналд Тръмп - Майкъл Коен назова президента " расист, лъжец и измамник " на чуването в комисията по контрол и промяна в Камарата на представителите на американския Конгрес, предадоха международните организации. Бившият юрист съобщи, че е пристигнал на чуването, с цел да каже на американския народ какво знае за президента Тръмп. 

" Съжалявам за деня, в който споделих " да " на Тръмп. Срамувам се, че съм му сътрудничил ", добави някогашният юрист, който беше наказан на три години затвор за данъчни измами, неистина под клетва и нарушаване на изборния кодекс. Коен упрекна Тръмп, че води политическа акция, основаваща се на " ненавистта и нетолератността ". " Срамувам се от слабостта си, от неуместната си преданост, от нещата, които направих за Тръмп в опит да го защитя или да го направя известен. Срам ме е, че избрах да вземам участие в укриването на противозаконните дейности на Тръмп, вместо да се вслушам в личната си съвест ", съобщи Коен.

Пред комисията Коен се извини на първата дама Мелания Тръмп поради това, че я е излъгал за президентската спекулация с порнозвездата Сторми Даниълс, съобщи ДПА. 

" Той изиска от мен да дам пари на порнозвезда, с която е имал спекулация и да излъжа жена му за това - нещо, което аз направих ", сподели Коен по адрес на Тръмп. " Това, че излъгах първата дама, е едно от нещата, за които скърбя най-вече. Тя е благ и добър човек. Уважавам я доста и тя не заслужаваше това ", сподели Коен, написа Клуб Z.

Той заяви, че платил на Даниълс 130 000 $ от персонални средства след указания, получени от Тръмп, с цел да не бъде проследено по този метод заплащането до предизборната акция. Коен изрази страдание, че е оказал помощ за укриването на информация от гласоподавателите тъкмо преди изборите. 

" Президентът на Съединени американски щати написа персонален чек за заплащане на парите за затваряне на устата на Даниълс като част от незаконна скица за нарушение на законите за финансирането на предизборната акция ", съобщи Коен, представен от ДПА.

По въпроса за възможен сговор на предизборния екип на Тръмп с Русия, някогашният юрист сподели: 

" Хората се питаха дали на мен са ми известни директни доказателства, че Тръмп и неговият избирателен екип са заговорничели с Русия. Аз нямам такива доказателства. Искам да бъда явен по този въпрос. Но аз имах съмнения ", сподели Коен, представен от Франс прес.

Той също така се извини, че е излъгал пред Конгреса по отношение на плана за създаване на " Тръмп тауър " в Москва, предадоха ДПА и Франс прес.

" Излъгах, само че не съм измамник. Направих неприятни неща, само че не съм неприятен човек. Уреждах нещата за господин Тръмп, само че към този момент не съм неговото момче за споразумяване на нещата ", акцентира Коен, представен от ДПА.

Той призна, че Тръмп в никакъв случай не му е нареждал непосредствено да лъже Конгреса по въпроса за плана.  " Тръмп в никакъв случай не ми е казвал непосредствено да излъжа Конгреса. Той не работи по този начин ", съобщи Коен, само че добави, че е изтълкувал изказванията на Тръмп, направени в частни и обществени диалози като " индикации, че той е желал юристът му да излъже ". " В диалози, които имахме в предизборната акция, до момента в който той (Тръмп) интензивно водеше договарянията в Русия, той ме гледаше в очите и ми споделяше, че няма никакъв план в Русия, а след това излизаше и лъжеше американците, като повтаряше същото ", сподели Коен. " По собствен метод той ми споделяше да неистина ", добави той.

" Нека да бъдем ясни по въпроса. Тръмп беше в течение и ръководеше договарянията за " Тръмп тауър " в Москва в предизборната акция и излъга за това. Той излъга, тъй като в никакъв случай не си беше помислял, че ще завоюва изборите ", добави Коен. " Тръмп също по този начин излъга по този въпрос, тъй като мислеше, че ще завоюва милиони долари ", добави Коен.

Тръмп на няколко пъти към този момент сподели, че нито той, нито неговите сътрудници са били свързани с съветски ползи, нито пък са обсъждали нещо с руснаци в предизборната му акция, напомня Франс прес. Коен сподели през днешния ден пред конгресната комисия, че Тръмп раздувал чистото си положение, когато " това обслужвало ползите му ", като да вземем за пример да бъде поставян в листата на най-богатите хора в света, само че в същото време намалявал числата, с цел да не заплаща огромни налози, съобщи ДПА. Коен разкри също така, че Тръмп е бил авансово в течение на публикуването от Уикилийкс на хакнати имейли на Демократическата партия.

" Тръмп научи от Роджър Стоун (негов някогашен консултант и приятел) авансово, че Уикилийкс ще разгласява имейлите ", съобщи Коен. В писмени показания, публикувани преди чуването, Коен споделя, че това е станало няколко дни преди националния конгрес на Демократическата партия през юли 2016 година

Тогава Коен бил дружно с Тръмп в кабинета му, когато по телефона се обадил Стоун. Тръмп пуснал диалога на високоговорител и по този начин Коен научил, че Стоун преди малко бил приказвал по телефона с Джулиан Асандж, съоснователя на Уикилийкс. Асандж споделил на Стоун, че до няколко дни ще бъде оповестено голямо количество имейли и че това ще навреди на акцията на Хилари Клинтън. Тогава Тръмп споделил, съгласно Коен, нещо като " Ще бъде супер ". Днес при започване на чуването на Коен ръководителят на парламентарната комисия Илайджа Къмингс съобщи: 

" Американският народ може самичък да реши достоверността на изказванията на Майкъл Коен, наказан на три години затвор за данъчни измами, лъгане под клетва и нарушение на изборния кодекс ", показва Франс прес.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР