Бившият адвокат на Доналд Тръмп Майкъл Коен е пътувал до

...
Бившият адвокат на Доналд Тръмп Майкъл Коен е пътувал до
Коментари Харесай

Бившият адвокат на Тръмп Майкъл Коен: Не съм пътувал до Прага през 2016 г.

Бившият юрист на Доналд Тръмп Майкъл Коен е пътувал до Прага през 2016 година и има съмнения, че там се е срещал с съветски представители, оповестиха американски медии, само че Коен неотложно отхвърли, съобщи Франс прес.

Мобилният му телефон е излъчил сигнали, признати от ретранслаторите край чешката столица в края на август или началото на септември 2016 година, настояват четири анонимни източника пред групата " Макклачи " (McClatchy), издаваща " Маями хералд " и други вестници, съобщи Българска телеграфна агенция.

По същото време една от разследващите служби в Източна Европа е записала телефонен диалог сред руснаци, споменаващи за наличието на Майкъл Коен в Прага, декларират двама осведомени със случая, също представени в публикацията.

" Чувал съм, че #Прага и #Чешката република са превъзходни лятно време. Не мога да съм сигурен, защото в никакъв случай не съм ходил там ", написа незабавно в Туитър Майкъл Коен, като добави: " #Мълър знае всичко! ".

Специалният прокурор Робърт Мълър проверява от 19 месеца съветската интервенция в президентската акция от 2016 година в Съединени американски щати и съмненията за сговор сред Москва и предизборния щаб на Доналд Тръмп, напомня Агенция Франс Прес.

В рамките на това следствие Мълър разкри редица престъпления, осъществени от Майкъл Коен, в това число данъчни измами и нарушавания на закона за финансиране на предизборните акции. На 12 декември някогашният юрист на Тръмп бе наказан на 3 години затвор по обвиняванията, в това число, че е провел заплащания на 280 000 $ на две дами, твърдящи, че са имали интимни връзки с Тръмп, с цел да купи мълчанието им по време на предизборната акция.

Коен, именуван в миналото " питбула " на Тръмп, се обърна против някогашния си началник, като одобри да сътрудничи с прокурора Мълър, и забърка, апропо, президента, като акцентира, че е провел заплащанията " по негово разпореждане ". Неизменно обаче отхвърляше да е пътувал до Прага.

За това пътешестване се загатва в отчет от края на 2016 година, направен от някогашен сътрудник на английското разузнаване - Кристофър Стийл, по искане на адвокатска фирма, финансирана от изборния щаб на кандидатката от страна на демократите Хилари Клинтън. В отчета си някогашният разузнавач твърди, че Коен е пътувал до Прага за среща с пратеници на Кремъл за да координират дейностите си в отговор на съмненията за скрито съглашение сред Русия и обкръжението на Тръмп.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР